• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatski štand HTZ-a vrlo posjećen na “Danima Europe” u Muenchenu

Na poziv Hrvatske turističke zajednice, predstavništva u Münchenu, koju vodi Porečanin Romeo Draghicchio, a tijekom "Dana Europe", na glavnom trgu, Marienplatzu, u prekrasnom ozračju predstavile su se tri države: Irska, Latvija i Hrvatska koja će 1. srpnja 2013. postati članica EU.
Naglasak štanda, čiji je voditelj bio Zadranin Damir Hordo, dat je dalmatinskom području i tom je prilikom rekao: ‘‘Cilj je upoznati široke mase što će donijeti benefit jer neće biti granice, a to će potaknuti veći dolazak gostiju.
Posjetitelji štanda raspitivali su se za opće informacije, avio linije, autoput, smještaj, za hotele, apartmane i autokampove. Na štandu su se djelile opće brošure, a najčešće regionalne: Dubrovnika, Splita, Šibenika i Zadra. Od brošura imali smo i autokarte iz kojih je vidljivo gdje se nalazimo. Interes je bio iznad očekivanja, a tome je pridonijelo i lijepo vrijeme'‘, kaže Hordo i nastavlja: '‘Ulaskom Hrvatske u EU imat ćemo veći postotak gostiju jer će se oni osjećati sigurnije. Od mnogobrojnih turista i münchenskih stranih državljana, posebno su nam u oči upali Japanci koji su došli na štand i slikavali se s nama. Bilo je Engleza i Amerikanaca, a Koreancima smo morali objašnjavati gdje se zemljopisno nalazimo, dok smo s Rusima ragovarali malo i na hrvatskom. Nudili smo ih malo eno-gastro ponudom i sve je simpatico dobro primljeno. Teško je nabrojati odakle su sve ljudi dolazili, ali Skandinavaca nismo primijetili. Što se tiče zrakoplovnih linija, preporučili smo im najagilniji Ryanair koji ima liniju sa Zadrom, Rijekom i Pulom. Goste smo uputili i na naše predstavništvo gdje se nalaze specijalni hotelski katalozi i na internet gdje se mogu vidjeti smještajni objekti i dobiti sve potrebne informacije. Najviše je bilo pitanja za obalni dio i otoke, a od unutrašnjosti Plitvička jezera."
Dobro raspoloženi Draghicchio za kraj je napomenuo da za turiste iz Njemačke ne trebamo biti zabrinuti. Više se moramo okrenuti marketingu Skandinavije, kako bismo od tamošnjih zemalja povećali turistički dolazak.

Izvor: www.regionalexpress.hr