• hr
  • en
  • de
  • it

Englezima ništa čudno: Rus se nalio ruma i zabio brod u Škotsku!

Ruski časnik koji je bio na dužnosti na teretnom brodu The Lysblink Seaways popio je pola litre ruma, a potom se zaletio u škotsku obalu. Rezultat je to istrage nesreće koja se dogodila 18. veljače ove godine prilikom plovidbe teretnjaka iz Belfasta u norveški grad Skogn. Brod je tada udario u zapadnu obalu Škotske nedaleko Kilchoana.
Glavni časnik na njemu je bio 36-godišnji Rus koji je prije nesreće u svojoj kabini popio pola litre ruma. Brod je trebao nadzirati do ponoći. No, pod njegovim nadzorom Lysblink Seaways se zajurio u obalu punom brzinom i nakon nesreće ondje u vodi ostao dva dana. Iz broda je nakon udara u more isteklo čak 25 tona brodskog plinskog ulja, piše Independent.
Istragom je naknadno utvrđeno i da alarmni sustav nije bio uključen. Iako je glasnogovornik kompanije DFDS, u čijem je vlasništvu brod, izjavio kako tvrtka nema toleranciju spram konzumiranja alkohola, istragom je utvrđeno da je je alkohola na brodu bilo u popriličnim količinama i da ga je posada itekako konzumirala. Ruski časnik je dobio otkaz. Engleski mediji cijeli su slučaj prokomentirali riječima :"Klasika".

Izvor: http://net.hr