• hr
  • en
  • de
  • it

Dogus grupa ne odustaje od Marine Zadar, a širenje na Jazine samo su glasine

ZADAR - Dogus grupa želi preuzeti Tankerkomercovu Marinu Zadar, širenje na Jazine ih ne interesira, a spremni su preuzeti veći udio u nacionalnoj grupaciji ACI marina. Doznalo se to od regionalnog direktor grupe Burak Baykan.
Turska Dogus grupa, koja je došla na Jadran kako bi uspostavili svoj lanac marina, kupila je prije skoro tri godine najveću Marinu Dalmacija u paketu s Marinom Borik.
Nakon toga javili su se na natječaj za koncesiju na Tankerkomercovu marinu kojeg je Ministarstvo pomorstva objavilo 1. kolovoza 2014. godine. - Mi smo pobjednici tog natječaja, tvrdi Baykan, premda je natječaj zaustavljen sudskim procesom. K tome je dodao kako je povijest te marine vrlo komplicirana, za što oni nisu krivi. Ali kada se to riješi, oni žele nastaviti postupak kao pobjednici natječaja, ustvrdio je zastupnik interesa Dogus grupacije.
- To kako izgleda marina u srcu grada i da tako ide u 2020. godinu za nas je žalosno. Samo želimo da se to što prije riješi, kazao je Baykan, koji je spasonosnu misiju Dogus grupe „začinio" i s požarima koji su izbili na dva broda u marini.
Da će Turci dobiti i uvalu Jazine za marinu, za direktora Baykan su glasine koje je i sam čuo.- Dogus grupa, iskreno, nema informacije što se tamo radi, a niti mi išta poduzimamo, kazao je jučer Byakan na upit zadarskih novinara.
On je ACI-jev lanac ocijenio kao ulaz u Jadran i značajnu kompaniju. -Mi imamo 11 marina u četiri zemlje, surađujemo sa svjetskim brendovima i smatramo kako možemo pridonijeti u razvoju ACI-ja kojeg smo postali dio. Ako Država bude htjela da sudjelujemo u privatizaciji ACI-a, bit ćemo zadovoljni da uzmemo i veći ulog, najavio je Burak Baykan u ime Dogus grupacije.

Izvor: http://www.057info.hr