• hr
  • en
  • de
  • it

Zračna luka Zadar očekuje više od pola milijuna putnika

Letom iz Frankfurta, irski avioprijevoznik Ryanair će 1. travnja otvoriti sezonu niskotarifnih letovau Zračnoj luci Zadar koja je prošlu, 2015. godinu završila s prometom od 496 tisuća putnika.
Ryanair uvodi novu liniju za Berlin a ove će sezone Zadar povezivati sa sljedećim europskim destinacijama: London, Pariz, Bruxelles, Weeze, Manchester, Dublin, Gothenburg, Karlsruhe (Baden Baden), Stockholm, Frankfurt, Oslo, Marseille.
Eurowings (Germanwings) Zadar povezuje linijama za Hamburg, Stuttgart, Koln, Berlin i Dusseldorf.Luksemburški Luxair ćeletjeti jednom tjedno na liniji Luxemburg-Zadar-Dubrovnik.
Air Berlin će po prvi put Zadarsku zračnu luku povezivati s Berlinom i Dusseldorfom. Poljski LOT uvodi liniju za Varšavu, a TUIfly povezivat će Zadar i Frankfurt dok će Transavia imati liniju za Pariz.
U Zračnoj luci Zadar ove sezone očekuju povećanje broja putnika za 5 posto te konačno probijanje brojke od pola milijuna putnika što bi bio apsolutni rekord.
- Očekujemo preći brojku od 500 tisuća putnika, dakle radilo bi se povećanju prometa od 5 posto, za eZadar je nadavo izjavila direktorica Zračne luke Zadar, Irena Ćosić.

Izvor: www.zadarskilist.hr