• hr
  • en
  • de
  • it

Zlato za Šimu i Igora

Odličan nastup na svjetskom prvenstvu okrunjen je zlatnom medaljom u konkurenciji 42 posade iz 23 države sa šest kontinenata. Nakon deset jedrenja i uglavnom konstantnim jedrenjem u prvih pet (5, 6, 18, 2, 27, 3, 1, 4, 2, 1), zadnji dan i zadnje jedrenje (medal race) dočekan je sa određenom sigurnom bodovnom razlikom od 13 bodova ispred novozelandske posade Snow-Hansen/Willcox. Sa trećeg mjesta i 18 bodova razlike iza Šime i Igora, izuzetno opasni Belcher/Ryan (AUS) također su mogli do zlata. Francuzi sa četvrte pozicije, zadnjeg dana mogli su do srebra i bronce.
Nakon oluje i bonace posljednjeg dana, trebalo je zadržati hladnu glavu i sačuvati bodovnu prednost koju su u prethodnih pet dana taktički skupljali. Nisu dozvolili iznenađenje i uzeli su svoje drugo zlato na svjetskim prvenstvima sa 6 bodova prednosti ispred drugoplasiranih.
Ovo je ukupno njihova sedma medalja na svjetskim prvenstvima: dva zlata, dva srebra i tri bronce - zlatnim su slovima upisani u povijest hrvatskog jedrenja.
Čestitamo Šimi i Igoru ovim izuzetnim jedriličarima i snažnim osobama koji u nemilosrdnoj konkurenciji dostižu sami svjetski vrh, kao i svima koji su ugradili dio sebe u zajedničkom cilju uspjeha.

Izvor: www.meteo.hr