• hr
  • en
  • de
  • it

Zbrinjavanje ronilaca u jednom satu

Svaki nastradali ronilac u Primorsko-goranskoj županiji bit će zbrinut u barokomori u jednom satu: novac za financiranje pripravnosti baromedicine u Thalassotherapiji Crikvenica osiguran je u županijskom proračunu.

Današnjom odlukom Kolegija primorsko-goranskog župana, osigurano je 167 tisuća kuna za usluge pripravnosti Poliklinike Oxy Pula na lokaciji u Crikvenici. Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo turizma izradili su model financiranja pripravnosti baromedicine u Puli, Dubrovniku i Crikvenici sukladno podacima o broju turista i ronilaca po županijama.
Dodatni novac znači da će od 1. lipnja do 31. listopada unesrećeni ronilac biti zbrinut u barokomori u roku od jednog sata. Sufinanciranje je dogovoreno na Kvarneru i u Istri, ali još ne i za Dubrovnik, gdje iz opće bolnice nema odgovora, a županija nije predvidjela novac, rekao je direktor Poliklinike Oxy za baromedicinu Rade Vađunec.
Timovi liječnika, tehničara i operatora pulta bit će u pripravnosti 24 sata - unutar pola sata od poziva moraju biti na radnome mjestu kako bi prihvatili stradale ronioce. Najviše ronilaca tijekom ljeta ima upravo na Kvarneru i u Istri.

Izvor: http://radio.hrt.hr/