• hr
  • en
  • de
  • it

Zbog guste magle nasukao se putnički brod kod Pakoštana

Zbog guste magle putnički brod "Lumbrikata" nasukao se jučer ujutro na obalu otočića Sveta Juština, nasuprot Pakoštana. Nitko od 22 putnika na brodu nije ozlijeđen.
Zapovjednik broda o nasukavanju je obavijestio Lučku kapetaniju Zadar, a oni Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.
Brod je plovio na redovnoj liniji Vrgada - Pakoštane - Biograd, a nakon što se nešto prije 6.30 sati nasukao na sjevernu obalu otočića, svih 22 putnika prekrcani su na zamjenski brod kojim su dalje sigurno prevezeni do luke odredišta.
- Obavljenim očevidom na poziciji nasukanja djelatnici zadarske Kapetanije nisu ustanovili onečišćenje mora i morskog okoliša te je u okviru istrage o uzrocima u obzir uzeta činjenica da tijekom plovidbe na navedenoj liniji na moru nisu vladali povoljni vremenski uvjeti, odnosno plovilo se po izrazito gustoj magli, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture dodajući kako su iz Lučke kapetanije Zadar vlasniku nasukanoga broda naložili komercijalno odsukavanje kao i izvanredni pregled broda od strane djelatnika Hrvatskoga registra brodova radi utvrđivanja sposobnosti broda za daljnju plovidbu.

Izvor: www.zadarskilist.hr