• hr
  • en
  • de
  • it

Zatvoren BBS 2011.

U nedjelju završen Biograd Boat Show ponovno je potvrdio status najveće izložbe plovila na Jadranu. Sajam je bio izuzetno uspješan - narastao je od prošlogodišnjih 187 na rekordnih 230 izlagača , sa 256 izloženih plovila u moru te više od 25 premijera . Osim velikog izbora rabljenih i novih plovila, te nautičke opreme ponuda se prošila na sve segmente nautike i mnoga prigodna događanja.

Iako je u svijetu trend smanjenja kapaciteta nautičkih sajmova, Biograd Boat Show svih je godina postojanja imao neprekidan rast, a ove godine ima najveće povećanje broja te kvalitete izloženih plovila i nautičke opreme. Prema anketama izlagača u poslovnom i prodajnom smislu polučio je veliki uspjeh.


Novosti na 13.BBS-u koje su se pokazale izuzetno uspješnima :


BOAT SHOW BURZA - na više od 400m2 bili su zastupljeni nautička oprema i proizvodi za direktnu prodaju na sajmu sa diskontnim cijenama.
NOVA IZLOŽBENA HALA -pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore po prvi puta ove godine otvorio se novi izlagački prostor u kojoj je bila predstavljena brodska oprema.

Popratnih događanja, kao i svake godine nije nedostajalo. Kako bismo i najmlađe uključili u sajam Udruga Stol Art organizirala je "Malu školu brodogradnje" - projekt namijenjen djeci koja su kroz praktičan rad (gradnju drvenog broda) učili o tradicionalnoj hrvatskoj brodogradnji. Također, djeca Osnovne škole Biograd nacrtala su radove na temu mora i brodova, a likovnim radovima pridružila se i Turistička zajednice Općine Tkon koja je organizirala humanitarnu aukciju slika.

Posebnom ugođaju i raznolikosti doprinosi i Festival izvornosti koji se ove godine predstavio na 210m2.

Stručni skupovi obilježili su i ovogodišnji sajam. Neki od najvažnijih bili su sjednica izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca - nautičkog sektora na kojoj su članovi poslali apel vladi za ukidanjem trošarina koje uvelike otežavaju rad domaćim brodograditeljima te skup Hrvatske gospodarske komore i Iliriije d.d. o problematici turističkog i nautičkog sektora na pomorskom dobru.
Svi koji su posjetili Biograd Boat Show po prvi su puta na dva velika video zida mogli dobiti sve važne informacije o događanjima na sajmu, a oni koji ga ove godine nisu obišli, sva zbivanja mogli su pratiti putem Boat Show radija koji je emitirao 24 emisije s izravnim javljanjima na nacionalnom nivou.

Gastro ponudu obogatio je i bogati buffet stol koji se spremao po promotivnoj cijeni svakodnevno za izlagače i posjetitelje.

ZABAVA
Biograd Boat Show poznat je po najboljem zabavnom programu, pa tako niti ova godina nije bila iznimka. Nakon završetka izlagačkog dijela programa, sudionici sajma i njihovi partneri opuštali su se na 8 organiziranih zabava i domjencima koji su bili jako dobro posjećeni te kulminirali u subotu sa preko 800 ljudi na velikom koncertu Jinxa.

REGATE
Kroz sve dane 13. Biograd Boat Showa odvijalo se 5 i regata u organizaciji Yacht Cluba Biograd.
Croatia Cost Cup - s više od 50 plovila i 370 sudionika na ruti Biograd-Korčula- Biograd (petak, 21.10.)
Pitter End of Season regata - mogla se vidjeti sa sajma sa preko 20 brodova u nedjelju 23.10.
Elan 210 Match racing - zainteresirani za ovaj novi, uzbudljiv brod, mogli su dogovoriti i test vožnju na licu mjesta
Regata klasičnih i tradicionalnih brodova -22.10. - 23.10. - otvorena za tradicionalne brodove.

Izvor: Ira Knežević - Morožin
Ilirija d.d. Odnosi s medijima