• hr
  • en
  • de
  • it

Započinje izgradnja marine na Katarini

Tvrtka Kermas ulaganja, poduzetnika Danka Končara, dobila je građevinsku dozvolu za prvu fazu izgradnje marine na otočiću Sveta Katarina čime će, u praksi, započeti realizacija golemog projekta Brijuni Rivijera koji će istarski turizam unaprijediti na višu razinu. Nakon dugotrajnog procesa dodjele koncesije te neočekivanih zapleta koji su kulminirali potonulom brodskom olupinom koja je na području bivše vojne nekretnine sprječavala početak radova, investitor napokon može započeti s radovima.
- Dobili smo građevinsku dozvolu za izgradnju prve faze prve etape na projektu Sveta Katarina i Monumenti. Riječ je o izgradnji luke nautičkog turizma na Katarini, uskog djela obale uz uvalu Monumeti, te rekonstrukciji mosta što ćemo prvo i napraviti. S obzirom da smo konzultirali restauratore i sve nadležne službe, građevinsku dozvolu dobili smo relativno brzo, kaže Barbara Peruško iz poduzeća Coin koja prati tu investiciju tvrtke Kermas.
Građevinsku dozvolu zatražili su u svibnju prošle godine.
- U godinu dana mnogo smo napravili. Spominjalo se da ćemo izgubiti koncesiju, ali sad smo spremni za početak radova. Već smo zatražili i platili privremene priključke struje i vode, koji su osnova za početak izgradnje. Privremeni priključak struje trebali smo početi postavljati već ovog utorka, dok će vodovod raspisati natječaj za izgradnju stalnog priključka ovih dana, pojašnjava Peruško.

Izvor: www.glasistre.hr