• hr
  • en
  • de
  • it

Zadar - jedan dan do kraja

Svjetsko prvenstvo u jedrenju do 19 godina u Zadru približilo se kraju. Još je samo jedan dan natjecanja preostao. Svečano proglašenje najboljih je sutra navečer na Poljani Ivana Pavla Drugog u središtu Zadra. Od hrvatskih jedriličara najbolje je plasirana Ana Sandrić na osmom mjestu u Laser Radialu.

Predzadnjeg dana Svjetskog prvenstva u jedrenju do 19 godina Zadarski kanal počastio je jedriličare s južnim vjetrom od 12 do 18 čvorova. Nakon što su proteklih dana jedriličari dobro testirali svoje strpljenje s laganim vjetrom, danas su napokon došli na svoje. Jak vjetar učinio je natjecanje koje se primiče samom kraju, napetijim i neizvjesnijim. Uz dosta spektakularnih prevrtanja uspješno su odjedrena dva plova u svim klasama, odnosno tri za daskaše.
U uvjetima jačeg vjetra dominirala su neka nova lica tako da je bilo dosta promjena u rezultatima. U većini od osam klasa medalje još uvjek nisu podjeljene. Jedini koji imaju sigurno zlato su Brazilci Lowy/ Andrade na katamaranu SL16, iako danas nisu briljirali na regatnom polju. U klasi 420 u ženskoj konkurenciji vode Austrijanke Vadlau/Frank, samo četiri boda zaostaju Amerikanke Kiss/Lewis. Još je napetije u ženskom Laser Radialu. Prvo mjesto preuzela je Norvežanka Tiril Bue dok je Poljakinja Czubachowska nakon današnjeg lošeg jedrenja pala na treće mjesto. U klasi RSX Talijanka Veronica Franculli za samo jedan bod vodi ispred Siripon Kaewduang iz Tajlanda, dok je u muškoj konkurenciji najbolji koreanac Wonwoo Cho. U 29eru prvi je dvojac iz Španjolske Robles/Trittel.
Od hrvatskih predstavnika i dalje najbolje stoji Ana Sandrić koja je na osmom mjestu. Ivanov/Carić u klasi 29er su 15., a Dominik Bačić na dasci je 23. U ženskom 420 blizanke Margarita i Anđela Uhoda zauzimaju 26. mjesto dok je Nenad Bugarin u muškom Laser Radialu 23. U muškom 420 Lovro Strihić i Luka Milardović nalaze se na 25.

Nakon tri godine priprema i deset teških i napornih dana samog natjecanja Svjetsko prvenstvo u jedrenju do 19 godina sutra će završiti sa svečanim proglašenjem najboljih u središtu Zadra na Poljani Pape Ivana Pavla Drugog s početkom u 20 sati.

Izvor: www.hjs.hr