• hr
  • en
  • de
  • it

Zabilježeno sedam posto više noćenja nego lani

Ministar turizma Darko Lorencin (IDS) izrazio je danas zadovoljstvo s brojem turista koji su posjetili Hrvatsku za Uskrs i s tijekom predsezone, jer je sedam posto više noćenja nego protekle godine
"S brojkama za Uskrs smo zadovoljni. Zadovoljni smo isto tako s tijekom ove predsezone. Trenutno imamo ukupno sedam posto više noćenja nego protekle godine i s obzirom na blizinu ovih uskrsnih i prvosvibanjskih praznika bit će dosta podudarnosti, dakle moći će se dosta spajati što ide u prilog itekako i našim hotelijerima i čitavom našem sektoru", istaknuo je ministar Lorencin za RTL Danas. S obzirom na praznike u Sloveniji i Italiji, Lorencin očekuje i veći dolazak turista iz tih dviju susjednih zemalja. Rekao je da su Talijani najavili "relativno veće, ali kraće dolaske".
"Intenzivira se polako promet i polako počinje nova turistička godina", istaknuo je ministar Lorencin i podsjetio da su počeli i letovi tijekom travnja u naše turističke destinacije sve do Dubrovnika.
Na pitanje bi li ga u špici sezone zadovoljio jednak broj turista, ali bolji financijski promet, ministar Lorencin je odgovorio kako je turistička sezona jedno duže vremensko razdoblje, no da u svakom slučaju prate stanje na tržištima.
"Stabilno je i kada je riječ o svim našim glavnim tržištima možemo reći da prevladava jedan optimizam. Kao i svake godine do sada, u ovim predsezonskim razdobljima mi već imamo spremne i dodatne aktivnosti za svibanj i lipanj kada ćemo se oglasiti na onim tržištima gdje to potrebe budu zahtijevale, a ovisno i o nekim drugim kretanjima. Isto tako, na onim tržištima gdje intenzitet bookinga ne bude tekao onakvim intenzitetom koji mi priželjkujemo, pojačat ćemo aktivnosti", naglasio je ministar turizma.

Izvor: www.tportal.hr