• hr
  • en
  • de
  • it

Za blagdane u Hrvatskoj oko 80 tisuća turista

Prema prvim najavama sustava turističkih zajednica od 23. prosinca do 3. siječnja 2016. godine u Hrvatskoj će se odmarati oko 83 tisuće gostiju, koji će ostvariti oko 223 tisuće noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja poraste od 8 posto u dolascima te 7.5 posto u noćenjima. Najbolje najave stižu iz Primorsko-goranske županije u kojoj će se prema najavama ostvariti oko 58 tisuća noćenja, dok će se u Istri ostvariti oko 56 tisuća noćenja, a u gradu Zagrebu nešto više od 40 tisuća noćenja. Većina najavljenih gostiju boravit će u hotelskom smještaju, u kojem će se ostvariti više od 185 tisuća noćenja.
„Čestitam još jednom svim turističkim djelatnicima na uspješno odrađenoj turističkoj godini te želim sve najbolje u novoj 2016. godini. Ova godina na izmaku bila je najavljena kao vrlo uspješna, pri čemu su se naše procjene pokazale točnima kroz turistički promet ostvaren u prvih devet mjeseci. Naime, upravo smo u tom razdoblju već nadmašili rezultate ostvarene u cijeloj 2014. godini i to je veliki uspjeh. Sve to ne bi bilo moguće bez doprinosa svakog pojedinca koji na bilo koji način utječe na hrvatski turistički sektor te radi toga želim zahvaliti na trudu i radu svih djelatnika u turizmu tijekom ove godine", istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Čestitke turističkim djelatnicima je uputio i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić koji je naglasio kako će nam nadolazeći blagdani biti još ljepši jer su ostvareni rezultati s kojima možemo biti zadovoljni.
„Pri kraju smo jedne, za hrvatski turizam, vrlo uspješne godine te ohrabreni dobrim rezultatima ulazimo u 2016. godinu u kojoj moramo obraniti ovogodišnje brojke, odnosn osigurati nastavak trenda rasta turističkog prometa. To neće biti nimalo lak zadatak, ali siguran sam kako će hrvatski turistički djelatnici, kao i svaki put do sada, odraditi izvrstan posao", zaključio je Ivičić.

Izvor: www.mint.hr