• hr
  • en
  • de
  • it

XXI Uskršnja regata početkom travnja na Hvaru

XXI Uskršnja regata održava se od 06. do 08.4.2017. na Hvaru i tradicionalno označava početak jedriličarske sezone na Jadranu.

I ova Uskršnja regata, u svom XXI izdanju organizira se početkom travnja u gradu Hvaru i hvarskom akvatoriju. Brojne prijave natjecatelja već su pristigle i ponovno se očekuje dolazak i jedriličarsko nadmetanje najboljih među najboljima. Sve ono što Uskršnju regatu čini posebnom i zbog čega se i održala svih ovih godina, ponovno će dočekati njene sudionike: puno sporta i dobrog jedrenja, fair play među natjecateljima, pošteno suđenje i praćenje regate, briga za sportaše i njihovu okrijepu nakon jedrenja, bogat zabavni program i puno nezaboravnih trenutaka zbog kojih se vjerni sudionici svake godine vraćaju Uskršnjoj regati. I s njom plove već 21. godinu.
Uskršnja regata najpoznatija je jedriličarska regata u Hrvatskoj, međunarodnog je karaktera i reputacije. Najznačajnija u sportskom smislu je i po tome što se od 2015. godine boduje istim koeficijentom kao i Prvenstvo Hrvatske u ORC Kupu Hrvatske, seriji najvažnijih ORC regata u Hrvatskoj.
Krovni organizator regate je PBZ Leasing, a sportski organizator Jedriličarski klub "ANA" iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza.
Uskršnja regata vodi se prema definiranim Regatnim pravilima (RRS), a pravo sudjelovanja imaju sve do određenog roka prijavljene jedrilice koje će biti podijeljene u skupine ovisno o broju prijava: Skupina A - jedrilice s ORC International svjedodžbom i GPH < 601,0 s/NM; Skupina B - jedrilice s ORC International svjedodžbom i GPH >= 601.1 s/NM; Razred OPEN; Skupina RACER te skupina NAUTA. Uvjet za podjelu razreda u skupine je minimalno 5 prijava po skupini. Moguća granica za podjelu u skupine je 12 m i 15 m, a moguća je i primjena kriterija pomičnog balasta.
Skupine će se bodovati odvojeno kao i dosada, a ukupni pobjednik bit će proglašen temeljem ukupnog poretka jedrilica prijavljenih prema sustavu ORC International.
Za sve natjecatelje organizatori su ponovno ukinuli startninu, a zahvaljujući pokroviteljima regate i sponzorima nagrada, Uskršnja regata i dalje je regata s najvećim fondom nagrada.
Za sve skupine brodova predviđeno je ukupno 6 jedrenja, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održava se u prostoru hvarskog Arsenala, u subotu, 08. travnja 2017. u 20:00 h.
On line prijave za sudjelovanje na XX Uskršnjoj regati primaju se na web stranici regate www.uskrsnja-regata.com, a registracija sudionika je u srijedu, 05.travnja 2017.god. od 17:00 do 22:00 h u hvarskom hotelu Palace, u kojem je smješten i glavni ured regate. Uvjet za sudjelovanje je osobna registracija vlasnika ili kormilara broda, uz predočenje valjane dokumentacije propisane pravilima regate.

Izvor:

Branka Panić

Press centar Uskršnje regate

 

mob. 099 3721 377