• hr
  • en
  • de
  • it

XVIl. Uskršnja regata spremna za Vodice

Sve je spremno za XVll. izdanje Uskršnje regate koja se održava u Vodicama od 21.03. - 23.03.2013. godine.
Vodice kao tradicionalno dobar domaćin Uskršnje regate i jedriličarima omiljen šibenski akvatorij, jamstvo su još jednog vrhunskog sportskog nadmetanja ponajboljih domaćih jedriličara i njihovih stalnih takmaca iz inozemstva. Krovni organizator Uskršnje regate je PBZ Leasing, a sportski organizator Jedriličarski klub „ANA" iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza.
Novina ovogodišnje Uskršnje regate je da se jedri u 4 skupine. U dvije skupine jedri se po ORC premjeravanju, a rezultati se boduju za Kup Hrvatske. Pobjednik iz prve dvije skupine ponijet će naslov ukupnog pobjednika Uskršnje regate.
Ostale dvije skupine su OPEN. Prva je za profesionalce, s druga za jedriličare s jedrilicama s dakronskim jedrima, bez spinakera i s rol prednjim jedrom.
Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2013. godinu, dok je za sudjelovanje u OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna plovidbena dozvola. Jedrilice će u OPEN skupinama biti raspodijeljene u podskupine ovisno o broju prijava. Prve tri prvoplasirane ekipe iz sve četiri skupine sudjeluju u bogatom nagradnom fondu koji je i ove godine zajedno sa svojim pokroviteljima i sponzorima osigurao PBZ leasing.
A da bi jedriličarima maksimalno olakšali sudjelovanje na regati, organizator je i ove godine za sve natjecatelje ukinuo startninu, osigurao besplatan privez jedrilica u gradskoj luci, besplatan ručak nakon sportskih nadmetanja te bogat zabavni program.
Uskršnja regata, jedna od najomiljenijih regata za mnoge jedriličare, kao i za goste regate koji će se ove godine aktivno uključiti u sportski dio programa, uspješno plovi svojim prije 17 godina zacrtanim smjerom.
Davno stečeni epitet medijski najpoznatije i natjecateljski najjače međunarodne višednevne regate u Hrvatskoj, odlična organizacija natjecateljskog dijela te brojna događanja koja je prate, Ukršnja regata opravdava iz godine u godinu i unatoč teškim vremenima opravdava svoj cilj: odlična kombinacija sportskih nadmatanja i druženja. Značaj koji je stekla kroz svoja dosadašnja izdanja daleko nadmašuje granice Hrvatske o čemu ponajbolje svjedoče brojne strane ekipe koje Uskršnjoj regati daju poseban šarm.
A izuzetan fond nagrada koji niti ove godine ne zaostaje za prijašnjima, znak je da su Uskršnju regatu kao kvalitetnog i dugogodišnjeg partnera prepoznali i svi pokrovitelji i sponzori koji je godinama prate na veliko zadovoljstvo svih natjecatelja.

Sezona jedrenja na Jadranu može početi, Uskršnja regata je spremna!

 

 

FOTO (s desna na lijevo): Petar Paštrović (Predsjednik Uprave PBZ Leasing d.o.o.), Damir Vukić (Voditelj Odjela marketinga i PR-a, Generali osiguranje d.d.), Živko Matutinović (Jedriličarski klub ANA), Branka Panić (Voditeljica Press centra Uskršnje regate)

www.uskrsnja-regata.com


Press centar Uskršnje regate

Kontakti:
Darko Šupuk / d.supuk@luxmediagroup.com, 091 3808 012
Zrinka Grancarić / zrinka.grancaric@zd.t-com.hr
Branka Panić, voditeljica Press centra / branka.panic@mmreza.hr, 099 3721 377