• hr
  • en
  • de
  • it

Weymouth - Kljaković Gašpić brončani!

Ivan Kljaković Gašpić osvojio je brončanu medalju na Svjetskom kupu u britanskom Weymouthu!

U vrlo uzbudljivom finalu za deset najboljih Ivan je odlično iskoristio dvoboj prvoplasiranog Bena Ainslisa (GRB) i drugoplasiranog Gilesa Scotta (GBR), koji su zaokupljeni vlastitim duelom jedrili skroz na začelju flote. U zadnjoj stranici Ivan je u jednom trenutku imao i srebrnu medalju u ruci, no Giles Scott se uspio iščupati sa zadnjeg mjesta u floti, ušao je deveti u cilj, a Ivan četvrti, što znači da je Britanac osvojio srebro sa samo jednim bodom manje od Kljakovića Gašpića! Da je Scott ušao posljednji, gdje se i nalazio veći dio plova za odličja, Ivanu Kljakoviću Gašpiću pripalo bi srebro. Uzbudljiva završnica jednog uzbudljivog tjedna!
- Nije bilo lako svakako, vjetar nam je kao i sve ove dane zadao glavobolju, ali dobrim jedrenjem i jedrenjem maksimalno do zadnje sekunde uspio sam sačuvati broncu, a isto tako bio sam jako blizu srebra. Mogu stvarno reći da sam jako zadovoljan, dobar rezultat. Sad malo zasluženog odmora, nakon skoro mjesec dana idem kući, jedva čekam vidjeti obitelj i moju dvomjesečnu bebu Miu, a onda maksimalna koncentracija na Europsko prvenstvo u Helsinkiju početkom srpnja, koje nam je i prva od dvije regate koje se boduju za Olimpijske igre - kaže Ivan.

Podsjećamo, Ivan Kljaković Gašpić otvorio je sezonu na Svjetskom kupu u Francuskoj u travnju s petim mjestom. Krajem svibnja na Svjetskom kupu u Nizozemskoj osvojio je srebro. U Weymouthu, na regatnom polju idućih Olimpijskih igara, danas se okitio broncom. Dakle, tri regate - najlošiji plasman peto mjesto, sjajna niska rezultata.

Pobjednici Skandia Sail for Gold regate - Laser: Tom Slingsby (AUS), Laser Radial: Marit Bowmeester (NED), 470m: Leboucher/Garos (FRA), 470ž: Aleh/Powrie (NZL), 49er: Outterdige/Jensen (AUS), RS:X m: Nick Dempsey (GBR), RS:X ž: Marina Alabau (ESP), Zvijezda: Scheidt/Prada (BRA), Finn: Ben Ainslie (GBR).

Završnica Svjetskog kupa jedri se od 18. do 22. lipnja u njemačkom Kielu. Šime Fantela i Igor Marenić su najbolje plasirani hrvatski predstavnici na šestom mjestu u klasi 470, s pet bodova zaostatka u odnosu na trećeplasirane. S obzirom da nije nastupio na prve tri regate Svjetskog kupa, Ivan je nakon šest regata deveti u poretku Svjetskog kupa i kako je najavio neće nastupiti u Kielu, Svjetski kup mu ove godine nije među prioritetima, već EP i Svjetsko prvenstvo u Australiji u prosincu.

Evo i izjave: Ivan Kljaković Gašpić


Izvor: www.hjs.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/02/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top