• hr
  • en
  • de
  • it

Više se vjeruje blogerima nego turističkoj promociji

- Za izgraditi reputaciju turističke zemlje treba vam oko 20 godina, a u samo pet minuta može se srušiti sve učinjeno. Stvari na turističkom tržištu tako se brzo mijenjaju da jednostavno ne možemo znati kako će se sutra komunicirati s tržištem. Nekada je bilo dovoljno napraviti dobru brošuru, otići na sajmove, prezentirati ponudu i tu je završavala komunikacija. Danas su stvorene platforme za dvosmjernu komunikaciju u kojoj ne govorite samo vi gostu kakvi ste, nego i gost o vama piše svoje blogove, postove, recenzije i drugo.
Putem interneta i društvenim mreža, portala i recenzijskih stranica potrošači su dobili mogućnost kazati svoja iskustva o zemlji, hrani, usluzi, smještaju. A ono što je najvažnije jest da je prosječan građanin puno skloniji vjerovati tim nepoznatim „piscima" na društvenim mrežama, nego profesionalcima - kazao je između ostalog dr. Domagoj Bebić, docent Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu na konferenciji „(Fu)turizam - vizije budućnosti hrvatskog turizma", koja je u organizaciji ITDE i TZ Splitsko-dalmatinske županije održana u petak u Splitu.
Konferencija namijenjena turističkim djelatnicima županije kroz niz je stručnih predavanja pokušala dati odgovore na pitanje kakva je vizija budućnosti turizma i kolika je uloga inovacija u njoj, a kao dio edukacija koja je nužna na svim razinama, kazao je uvodno Joško Stella, direktor TZ županije.
Predavanja o tim temama održale su dr. Smiljana Pivčević i dr. Daniela Garbin sa splitskog Ekonomskog fakulteta, dok je o budućnosti našeg turizma na društvenim medijima govorila mr. Ana Šunjić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr