• hr
  • en
  • de
  • it

Viganj zove na feštu adrenalinskih i tradicionalnih sportova

Na tragu Olimpijskih, Pitijskih i Delfijskih igara, u Vignju će se i ove, druge godine zaredom, od 29. rujna do 4. listopada, održati Viganjske igre, poznata Rozariada, natjecanje u brojnim adrenalinskim, outdoor i tradicijskim sportovima.
Odličan uspjeh lanjske Rozariade, na kojoj je sudjelovalo više od 170 natjecatelja, motivirao je organizatore i lokalnu zajednicu pa ove godine pripremaju odmjeravanje snaga u windsurfingu, ribarenju, bućanju, malom nogometu, trackingu, biciklizmu, stolnom tenisu, šahu, kartanju, te, dozvole li vremenski uvjeti, u S.U.P-u i streličarstvu.

Cjelokupno događanje praćeno je mnogim kulturnim i zabavnim sadržajima, a kulminirat će u subotu 3. listopada, kada će se održati najuzbudljivije trail i biciklističke utrke, finale turnira u bućanju i stolnom tenisu te malonogometni finale. Za tu je večer planirano i proglašenje pobjednika uz dodjelu nagrada i vatromet, a zatim i fešta uz gastronomsku poslasticu, viganjsku trpezu, u kojoj će se predstaviti svi ugostitelji iz ovoga kraja, te živu svirku i nezaobilaznu klapsku pjesmu.

- Viganj sa širom okolicom izvrsna je arena za organizaciju ovakvih natjecanja, a kao europska top-destinacija za windsurfing već privlači znatnu pažnju. Želja nam je predstaviti prekrasnu prirodu kojom je okružen te Sv. Iliju, koji je pravi izazov za trekere, bicikliste, penjače i paraglajdere pa sve to zajedno zapakirati kao jedinstvenu turističku ponudu i produžiti podsezonu u ovim krajevima - kazao je Ivan Pamić, predsjednik Sportsko-rekreativnog društva "Viganj".

Svi zainteresirani sportaši, rekreativci, avanturisti i ljudi željni dobre zabave na otvorenom pozivaju se da odaberu sport u kojem žele sudjelovati, ili dođu i prate događanja te uživaju u ugodnom ambijentu Kuventa i zabavnim sadržajima, i to po promotivnoj cijeni noćenja u privatnom smještaju koja će tijekom Viganjskih igara iznositi 70-ak kuna.

Prijaviti se možete na e-mail adresu ivanpamic@hotmail.com, a više informacija, kao i detaljni programa natjecanja, možete pronaći na internetskoj stranici http://nakovana.com/rozariada/.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr