• hr
  • en
  • de
  • it

Vezovi za domaće ljude u Marini D-Marin Borik nisu upitni

U tijeku je završno uređenje interijera izgrađenih objekata i hortikulturno uređenje. Marina će imati isti broj vezova kao i da sada - ukupno 177, pri čemu raspoloživost vezova za lokalno stanovništvo nije dovedeno u pitanje. Ukupna investicija iznosi otprilike dva milijuna eura.
Ubrzano se gradilo i radilo cijeloga ljeta pa je zbog toga bilo i prigovora te komentara kako je moguće da se usred sezone izvode radovi i to odmah uz Zadranima omiljenu plažu na Vitrenjaku jer je općepoznata činjenica da usred ljeta u gradu vrijedi odredba o zabrani izvođenja bilo kakvih građevinskih radova koji nisu hitni. No, iz Uprave D-Marine Borik koja je, podsjećamo, u sastavu turske Dogus grupe, odgovaraju kako što se tiče radova tijekom ljeta nije bilo prijepora.
- Tijekom radova nismo zaprimili žalbe gostiju, s obzirom na to da je operativno poslovanje marine prošlo neometano, a tijekom radova imali smo podršku i suglasnost našeg prvog susjeda, Omladinskog hostela Zadar,koji je smješten najbliže gradilištu i ovim putem im se zahvaljujemo na razumijevanju, odgovorili su iz Uprave ove tvrtke.

Završava uređenje interijera
Naime, objasnili su još kako se nije izgrađivala cjelokupna marina, već samo recepcija i sanitarni čvorovi, servisne prostorije te bazen, a dotrajali prostori recepcije i sanitarnih čvorova koji su se nalazili preko ceste bili su jedan od osnovnih razloga ovoga ulaganja.
- Pritom je važno spomenuti da se marina tijekom radova nije zatvarala, već je redovito funkcionirala tijekom čitavog vremena trajanja radova. U tijeku je završno uređenje interijera izgrađenih objekata, primarno ugostiteljskog objekta, kao i hortikulturno uređenje. Marina će imati isti broj vezova kao i da sada - ukupno 177, pri čemu raspoloživost vezova za lokalno stanovništvo nije dovedeno u pitanje. Ukupna investicija iznosi otprilike dva milijuna eura, odgovorili su u pisanom obliku iz D-marine.

Kvalitetnija ponuda
Uz svoje nove sadržaje koje će ponuditi gostima, D-Marin Borik u svojoj neposrednoj blizini ima i neke od najboljih zadarskih hotela i restorana što će njezinu ponudu činiti još atraktivnijom. Novouređeni sadržaji marine svakako će doprinijeti ne samo kvalitetnijoj usluzi i ponudi same marine, već će i doprinijeti dodatnoj atraktivnosti same lokacije te će oplemeniti turističku ponudu Zadra.
Na pitanje o mogućem dodatnom zapošljavanju kada uskoro svi radovi budu završeni, iz marine su odgovorili kako u marini Borik trenutačno već rade isključivo domaći ljudi, a svaki pojedinac koji zadovoljava specificirane uvjete za određeno radno mjesto uvijek može aplicirati za posao.
- Možemo najaviti da će biti zapošljavanja u dijelu dodatnih usluga, a to se odnosi na ugostiteljski objekt. Što se pak tiče operativnog poslovanja, marina trenutačno ima potreban broj djelatnika, stoji u odgovoru iz tvrtke D-Marin Borik u Zadru.

Promocija rekreacijskog jahtinga
Podsjećamo, radovi na obalnom i priobalnom dijelu marine, koji uključuju i nasipanje dijela mora, počeli su u siječnju i to slijedom odluke Vlade Republike Hrvatske u kolovozu 2017. godine o produljenju koncesije za marinu D-Marin Borik do 2048. godine te ishođenoj građevinskoj dozvoli, a autor projekta rekonstrukcije i objekta je zadarska tvrtka Block-Projekt d.o.o.
Dogus grupa inače, upravlja s deset marina u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj te dva remontna brodogradilišta za megajahte, u Španjolskoj i Francuskoj. D-Marin je jedan od najvećih međunarodnih lanaca marina na istočnom Mediteranu koji promovira rekreacijski jahting, pruža ključnu infrastrukturu koja omogućava pristup zajednici plovnim putovima te razvija održive tvrtke koje potiču lokalno zapošljavanje i gospodarski rast.

Izvor: www.zadarskilist.hr 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16.02.2022. - 20.02.2022.
  •   18.03.2022. - 20.03.2022.
  •   23.02.2022. - 27.02.2022.

E-mail adresa:

Fotogalerija