• hr
  • en
  • de
  • it

Vela Luka: brod za Grčku do kraja godine

"Montmontaža Greben" d.o.o. iz Vele Luke isporučit će do kraja godine prvi od šest naručenih brodova za grčku obalnu stražu.
- Najteže je izgraditi prvi brod, a iduće godine isporučit ćemo tri broda za Grčku. Naime, daleko smo došli i s pripremama za drugi naručeni brod - kaže predstavnik Sindikata metalaca Hrvatske, sindikalne podružnice "Montmontaža Greben", Albino Vlašić.
- Imamo nenaplaćenih računa od dužnika i stoga nam plaće malo zaostaju. Zadnju plaću smo primili za osmi mjesec, a ovaj tjedan se nadamo i plaći za rujan. Ako nam u prosincu plate listopad, tada neće biti više tolikog kašnenja s plaćama. Plaće su male i teško se sastavlja kraj s krajem. Ipak smo zadovoljni u odnosu na to kako je bilo, glavno da nismo ušli u stečaj. Posla imamo kontinuirano, a ovakvi problemi su normalni u brodogradnji. Sve ide svojim tokom - zaključuje Vlašić.
"Montmontaža Greben" proizvodi jedne od najkvalitetnijih čamaca za obalnu ophodnju u Europi, a te referencije su im pomogle da u ovim teškim vremenima ugovore izvozni posao u vrijednosti od 12 milijuna eura, što će im omogućiti dugoročni opstanak - nadaju se u škveru.

Izvor: www.slobodnadlamacija.hr