• hr
  • en
  • de
  • it

Uz pomoć sponzora obnovljena plaža za ljubimce na Duilovu

Splićani, vlasnici pasa, prošle su godine gotovo s nevjericom dočekali otvaranje jedine uređene pasje plaže, one na Duilovu. Tada je stavljena u funkciju sa svim pratećim sadržajima prilagođenima prvenstveno kućnim ljubimcima, ali i njihovim vlasnicima. Međutim, sadržaj, kako to u Splitu, nažalost, često biva, nije dugo potrajao u statusu zajedničkog javnog dobra. Nije trebalo proći nekoliko mjeseci, a zdjelice za vodu i četke za pse postale su nečije privatno vlasništvo, unatoč tome što je plaža kao takva izvrsno primljena među našim sugrađanima koji su jedva dočekali komadić prostora kamo mogu bezbrižno voditi svoje ljubimce na kupanje.

Oduševljeni posjetitelji
Zato se tvrtka "Životinjski svijet Zoo Batuda", koja je prošle godine uredila plažu u suradnji s Gradom, i ove godine potrudila te obnovila sadržaj plaže kako bi svi njezini posjetitelji, a pogotovo četveronožni, uživali u ljetu.
- Postavili smo nove tende na suncobranima koje su bile dotrajale, također smo stavili novu zastavu koja označava plažu za pse. Postavili smo nove posude za vodu i hranu, kao i četke koje će poslužiti za češljanje između kupanja - kazao nam je Srđan Periš iz tvrtke "Životinjski svijet" te naglasio kako se nada da će ove godine potrajati ipak malo duže, barem do kraja ljeta. Barem isto toliko očekuju i posjetitelji na koje smo naišli u obilasku plaže koji su ovom prilikom dobili poklon-pakete "Zoo Batude" za svoje ljubimce. Iako se dan tek zahuktavao oko 10 sati, više od 10-ak pasa hladilo se sa svojim vlasnicima u moru.
- Ovdje provodimo svaki slobodan trenutak, pogotovo ljeti. Više sam dosadna sama sebi koliko preporučujem ovu plažu, ali nikad nisam doživjela nešto negativno, ma ni grintanje - kazala nam je Marina, vlasnica jednogodišnje stafordice Done koja je, ni ne trepnuvši na našu prisutnost, uživala u pasjoj poslastici.
Na plaži smo sreli i tri prijateljice Miju, Doru i Niku, s četiri četveronožna prijatelja koja čekaju dom.
- Nema škole i obaveza, tako da se potrudimo što više izvoditi ove pse koji čekaju na udomljenje preko Zaklade za zaštitu životinja. Obožavamo ovo mjesto - govore nam gotovo uglas. S njima će se složiti i šjor Ante koji zajedno s kujicom Eli i unučicom dolazi na kupanje.
- Za one koji imaju pse ovo je eldorado. Odlično je što možemo koristiti zdjelice za vodu i četke, međutim, znate kakvi su naši ljudi. Mislim da ipak još ne znaju to cijeniti, tako da očekujem da će i ove nove uskoro otići kod nekoga kući - zaključuje Ante.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr