• hr
  • en
  • de
  • it

Ultra i iduće godine u Splitu

Festival elektroničke glazbe "Ultra Europe" i iduće godine ostaje u Splitu!

Umjesto vječite uvijek iste priče kako možda odlaze zbog boljih ponuda europskih metropola, organizatori su ovaj put, ranije nego što su to uobičajeno činili, potvrdili kako će se njihova manifestacija 2017. godine održavati od 13. do 19. srpnja, i to prva četiri dana pod Marjanom, a zadnja tri dana na otocima.
Zbog orkanske bure i loših vremenskih uvjeta, program je prvog dana ovogodišnjeg festivala na Poljudu bio otkazan, no "Ultra Europe" je, zahvaljujući unaprijed uplaćenom osiguranju, omogućila posjetiteljima povrat dijela novca ili ukupnog iznosa za vlasnike jednodnevnih ulaznica koji ih nisu iskoristili za posjet programu u subotu ili nedjelju.
Prema podacima s kojima su se pohvalili iz organizacije "Ultre", na ovogodišnjem festivalu tijekom sedam dana održavanja prošlo je 100.000 sudionika iz rekordne 143 zemlje, koji su plesali u ritmovima 160 najtraženijih svjetskih DJ-eva.
Svi oni okrijepili su se na ukupno 500 metara dugim šankovima, a 2500 osoba sudjelovalo je u organizaciji tijekom trajanja festivala, za čije je odvijanje pod Marjan stiglo 75 kamiona tegljača s više od 500 tona opreme.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr