• hr
  • en
  • de
  • it

Ukraden gliser u Zadru

POLICIJA je na šibenskom području uhitila 37-godišnjeg državljanina Srbije i 48-godišnjeg državljanina Hrvatske osumnjičenih za tešku krađu glisera u Zadru i krivotvorenje isprava, te su privedeni zadarskom državnom odvjetniku, priopćila je danas Policijska uprava zadarska.
Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su s još tri osobe sredinom rujna 2017. u Zadru, iz sportske lučice na Obali Kneza Trpimira, ukrali gliser u vlasništvu 55-godišnjaka, vrijedan više od 300 tisuća kuna.
Višemjesečno kriminalističko istraživanje policajci PU zadarske provodili su u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom.

Gliserom otplovili u Biograd
Trideset sedmogodišnjeg državljana Srbije sumnjiči se da je s još jednim pomagačem iz zadarske sportske lučice ukrao gliser koji plovi pod hrvatskom zastavom, dužine 8 metara, te su njime tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.
Četrdeset osmogodišnjeg državljanina Hrvatske sumnjiči se da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila, s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći terensko vozilo s nepripadajućim stranim registracijskim oznakama.
Nakon što su u srijedu uhićeni na šibenskom području, 37 i 48-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog teške krađe i krivotvorenje isprava privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, naveo je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Izvor:www.index.hr