• hr
  • en
  • de
  • it

Ugodan mali aerodrom

Imamo povećanje od 60 posto u odnosu na isto razdoblje lani, došli smo do osamdeset tisuća putnika. Hoćemo li dostići 180 tisuća još je neizvjesno, ali očekujemo da će promet biti rekordan, kaže Tomislav Palalić

RIJEKA Kada putujete, aerodromi su nešto što vam doista može zagorčati život i pokvariti putovanje. Ovaj to nije - opisali su Samantha i Richard Henley iz Londona svoje dojmove iz Zračne luke Rijeka, koja ove godine putnike dočekuje i ispraća u poprilično izmijenjenom ruhu. Dosad su putnici uglavnom pri ulasku u aerodromsku zgradu imali dojam da su ušli u vremenski stroj, koji ih je vratio na početak sedamdesetih godina prošlog stoljeća, no dvoje Engleza koje smo zatekli u iščekivanju leta kući nakon odmora, sada kažu da je riječ o vrlo ugodnom malom aerodromu.
- Vrlo je opušteno, nema one uobičajene napete atmosfere ni pritiska kojemu su putnici često izloženi na drugim aerodromima. Prvi smo put u Hrvatskoj, odmor smo proveli u Umagu i vrlo smo zadovoljni. Jedino što nismo znali za teniski turnir, tako da smo stigli dan nakon što je završio. Svejedno, planiramo doći u Hrvatsku opet. Što se tiče aerodroma, moramo istaknuti vrlo ljubazno osoblje, i ugodnu atmosferu, kaže bračni par koji je vrijeme do polaska kratio na otvorenoj terasi s pogledom na pistu, jednim od noviteta u ponudi Zračne luke Rijeka, koja ove godine, prema najavama direktora Tomislava Palalića, očekuje rekordni promet od 180 tisuća putnika, što je dvadeset tisuća više od još uvijek rekordne 2006. godine.

Ugodno iznenađeni
- Za sada imamo povećanje od 60 posto u odnosu na isto razdoblje lani, čime smo došli do osamdeset tisuća putnika. Hoćemo li dostići 180 tisuća još je neizvjesno, ali očekujemo da će promet biti rekordan, jer trenutno imamo osam posto više polijetanja i slijetanja nego u istom razdoblju 2006. godine. Što je još važnije, Zračna luka će, bez obzira na ulaganja, i ovu godinu, drugu zaredom, završiti s profitom. Jednako važno je i da su svi novouređeni prostori stavljeni u funkciju, kaže Palalić.
Izgledom i funkcioniranjem aerodroma zadovoljni su i oni kojima nije prvi put da su se našli u zračnoj luci na Krku.
- Ugodno sam iznenađena. S Krka sam letjela jedan jedini put, prije trideset godina, ali sam pretprošle godine došla dočekati prijatelje pa znam kako je sve izgledalo. Sada izgleda sasvim drugačije, a i zaposlenici su vrlo ljubazni i uslužni. Jedinu zamjerku imamo na prostore toaleta, koji izgleda katastrofalno, jer se tamo valjda nije ništa mijenjalo otkad je aerodrom otvoren. Bez obzira na to, dojmovi su puno bolji nego prije dvije godine, kaže Karmen Beljan, s kojom smo razgovarali dok je s kćeri Ksenijom uoči leta provjeravala ponudu duty free shopa na prvom katu aerodromske zgrade, koji je više od četiri desetljeća, otkad je otvorena Zračna luka, bio potpuno neiskorišten.

Izvor: http://www.novilist.hr/