• hr
  • en
  • de
  • it

U Vrboskoj održana utrka ludih plovila, Yellow submarine najluđa

U pitoresknoj Maloj Veneciji, u organizaciji TZM Vrboska, upriličena je tradicionalna utrka ludih plovila kojase održava već 12. godinu za redom. 
Sva vesela i neobična plovila bila su plod vrijednih i maštovitih ruku natjecatelja, njihove rodbine i prijatelja. I baš zato su se svi oni okupili oko 2. mosta oboružani natjecateljskim i navijačkim duhom, širokim osmijesima, te s pripremljenim dlanovima za pljeskanje i uživanje u jedinstvenoj i najluđoj utrci ludih plovila.
Tako su se ove godine na startu pojavili: 'Nedamo palmu' - (Lea Sučić, Lea Lavčević, Lev Marko Pintar, Eliza Pintar); 'Naftalini' - (Lucija Lavčević, Nina Majdak, Marin Viličić, Cvita Vlajčević); 'Yellow submarine' - (Sasha Van Schaik, Tara Damjanić, Ema Matković, Una Čulić); 'Emigrant' - (Mihael Lavčević); 'Ribarska družina migavica' - (Marcus Christensen, Noa Davitkovski, Lorenco Damjanić, Ivan Eikel) i 'Buran' - (Buran Idrizi).
A kad je utrka krenula prema prvom mostu i Škojiću trebalo ga je oploviti i vratiti se na polazišno mjesto. Sve je to uz burno bodrenje publike pratilo budno oko žirija i ama baš ništa mu nije promaklo, ovaj put su 1. mjesto dodijelili onima što su se nazvali 'Yellow submarine', 2. je zaslužio 'Naftalini', a 3. 'Nedamo palmu'. Direktorica Turističkog ureda Sandra Bogdanić dodijelila je medalje i pehare te se javno zahvalila Pizzeriji »Škojić« što je pobjednicima omogućila glavnu nagradu, ali isto tako Caffe baru »Dalmatino« koji je nagradio drugo i trećeplasiranu ekipu.
Toplu i onu pravu nezaboravnu mediteransku noć nakon utrke obogatila je toliko željena 'Večer romantike i evergreena' kad su za brojne Vrbovljane i njihove goste na popularnom Škojiću tako lijepo pjevale Branka Delić i Ivana Radovniković. 

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/