• hr
  • en
  • de
  • it

U srednjem kanalu planula plivarica Arkaj!

Na plivarici Arkaj iz mjesta Kali na Ugljanu danas oko 13 sati u kanalu između otoka Ugljana I Iža izbio je požar u kojem srećom nije stradao nitko od osam članova posade.
Prema informacijama koje smo dobili iz PU zadarske, požar je izbio dok se plivarica nalazila na moru u srednjem kanalu, između otoka Ugljana I Iža. Prema neslužbenim informacijama prvi su u pomoć priskočili članovi posada dvaju brodova - MB Fulija, tvrtke Kali tune, te Jadrolinijinog trajekta Mate Balota.
Očevici su nam ispričali kako su prvo primjetili kako na plivarici tinja vatra te su prvo pomislili da se radi o roštilju, međutim, vatra se ubrzo proširila nakon čega je postalo jasno da se radi o požaru na brodu.
Posada Mate Balote, koji se u trenutku požara nalazio na putu prema Ižu, vodenim je topovima pomogla gašenje požara dok su čekali dolazak vatrogasaca i Lučke kapetanije.
- Posada s opožarenog broda je spašena te je prebačena na okolna plovila i svi su srećom prošli neozlijeđeno. Očevid će se provesti nakon što požar bude u potpunosti ugašen, rekao nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.
- Kad smo prošli most Ždrelac ugledali smo brod kako gori. Vidjeli smo da se radi o plivarici. Posada trajekta je pripremila šmrkove i kad su se približili brodu krenuli su sa gašenjem do dolaska Lučke kapetanije, vatrogasaca i policije. Koliko znam, nitko nije ozlijeđen. Posada plivarice prebačena je na susjednu plivaricu koja je isto sudjelovala u spašavanju te kasnije i na brod Lučke kapetanije, ispričao nam je jedan od putnika na Mati Baloti. Dodao je kako su umjesto u 13.15 sati, na Iž došli tek oko 15 sati.

Brod Fulija Kali tune, pomogla je i u teglenju broda, kojega su, nakon što je požar ugašen, oteglili u uvalu Lamjana gdje će se obaviti očevid.

Izvor: www.zadarskilist.hr