• hr
  • en
  • de
  • it

U rujnu se nastavlja uspješna sezona

U kolovozu je u Istri ostvareno dva posto više dolazaka turista i pet posto više noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, dok je od početka godine broj dolazaka i noćenja veći za 11, odnosno 12 posto, pokazuju podaci Turističke zajednice Istarske županije.
U Istri je u kolovozu boravilo milijun i 60 tisuća gostiju koji su ostvarili 8,6 milijuna noćenja a najviše turista bilo je iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije.
"Kako stvari stoje u Istri ćemo zabilježiti rekordnu turističku sezonu, a prema najavama turoperatora i hotelijera posezona će biti također dobra te će se izvrsne kolovoške brojke zasigurno nastaviti u rujnu", izjavio je direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević.
Dodao je kako ohrabruje rast broja gostiju iz zemalja poput Velike Britanije, Skandinavije i Poljske.
Po njegovim riječima najveći porast u kampovima ostvarili su Austrijanci, Nizozemci i Nijemci, dok je pad zabilježen s talijanskog tržišta.
Od početka godine u hrvatskim je kampovima ostvaren rast od deset posto, a najveći broj gostiju odmarao je upravo u istarskim kampovima. Kako se doznaje u Kamping udruženju Hrvatske, najave za posezonu su iznimno dobre, no umnogome će ovisiti o vremenskim uvjetima.

 

izvor:www.glasistre.hr