• hr
  • en
  • de
  • it

U moru kod Ugljana pronađeno tijelo poljskog nautičara

Na charteriranoj jedrilici ‘Levant' sa koje je prijavljen nestanak poljskog nautičara nalazilo se još deset članova posade, svi državljani Poljske, uključujući skippera, koji su u okviru očevida i istrage koje provode službenici Zadarske kapetanije i Policijske uprava Zadarske, zadržani na zatečenoj poziciji, uvala Muline na otoku Ugljanu.

Tijelo nestalog 67-godišnjeg poljskog nautičara pronađeno je u nedjelju kod otoka Ugljana, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Potraga za nestalim nautičarem započela je oko 8 sati, kada su službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, zaprimili poziv skipera jedrilice "Levant", u vlasništvu domaće charter tvrtke, koji je prijavio nestanak jednoga člana posade, T.Z.-a. MRCC Rijeka pokrenula je nakon toga koordiniranu potražno - spasilačku akciju sa Lučkom kapetanijom (LK) Zadar i Pomorskom policijom (PP) Zadar, a u dogovoru sa Obalnom stražom u pripravnost je stavljen i zrakoplov tipa ‘Pilatus', u slučaju potrebe za angažiranjem zračne potrage.
Na charteriranoj jedrilici ‘Levant' sa koje je prijavljen nestanak poljskog nautičara nalazilo se još deset članova posade, svi državljani Poljske, uključujući skippera, koji su u okviru očevida i istrage koje provode službenici Zadarske kapetanije i Policijske uprava Zadarske, zadržani na zatečenoj poziciji, uvala Muline na otoku Ugljanu. Prema izjavama članova posade, nestanak njihovoga člana primijetili su jutros u 7 sati. Oko 10,30 sati u MRCC Rijeka zaprimljena je obavijest očevica, koji je iz svoje brodice uočio plutajuće tijelo u moru oko jednu nautičku milju sjeverno od mjesta Sušica na otoku Ugljanu.

Izvor: www.net.hr