• hr
  • en
  • de
  • it

U lučicu Vitrenjak stigli šleperi s prvih 60 brodova

U JK Uskok su zasukali rukave, posljednje pripreme za početak Svjetskog prvenstva su u tijeku i uopće ne treba sumnjati da će Vitrenjak zasjati u punom sjaju

Do početka Svjetskog prvenstva u jedrenju do 19 godina preostalo je još deset dana. Jučer ujutro su u lučicu Vitrenjak stigli šleperi s prvih 60 brodova, tijekom dana se očekuje još jedan te sutra još jedan. Prvih 100 brodova stiglo je iz Engleske, riječ je o brodovima klase Laser. U svakom klubu veliki je doživljaj kada stigne jedan novi brod, a kada stigne 100 potpuno novih brodova, prizor je impresivan! U Vitrenjaku je upravo u tijeku akcija iskrcavanja pristiglih kamiona.

Do kraja tjedna na Vitrenjak će stići i 60 dasaka RS:X iz Tajlanda, 16 katamarana SL 16 iz Francuske, 2. i 3. srpnja stiže 40-ak brodova klase 420 iz Italije i 25 29er-a iz Engleske. Ukupno oko 240 potpuno novih brodova na kojima će se jedriti Svjetsko prvenstvo od 7. do 16. srpnja.

Posebnost ovog natjecanja je da natjecatelji ne dolaze sa svojim brodovima, već organizator osigurava brodove za sve sudionike. Po završetku natjecanja brodovi se vraćaju proizvođačima. U JK Uskok su zasukali rukave, posljednje pripreme za početak Svjetskog prvenstva su u tijeku i uopće ne treba sumnjati da će Vitrenjak zasjati u punom sjaju. Kao uostalom i uvijek do sada!

Izvor: www.zadarskilist.hr