• hr
  • en
  • de
  • it

U lipnju morate vidjeti po kojem su se skrivali partizani

U drugom svjetskom ratu špilje i uvale po rubovima hrvatskog otoka Visa skrivale su partizane i njihove zapovjednike koji su krenuli u žestoke operacije protiv nacističkih okupatora. Današnja misija vojske posjetitelja naoružanih kremama za sunčanje, ručnicima i suncobranima jest uroniti u vode Jadrana i sunčati se na plaži", započinje CNN svoj članak o plaži Stiniva na otoku Visu.

Za svaki mjesec nabrojali su nekoliko plaža koje je najbolje posjetiti baš tada, a kako tvrde, za Stinivu je najbolje rezervirati lipanj. "Vožnja brodom iz Splita i šetnja južnom stranom Visa otkrit će vam Stinivu, bijelu šljunčanu plažu okruženu vapnenačkim zidinama. Pet metara široka 'vrata' otvaraju plažu prema tirkiznom moru. Teško je doći do ove plaže. Teška ruta vodi strminom te nije prikladna za najmlađe, nespretne i one u sandalama. Što je i dobro, jer je Stiniva majušna pa se lako napuni onima koji su se došli kupati, sunčati i roniti", nastavlja CNN.
U istom mjesecu preporučuje se posjet zaljevu Horseshoe na Bermudima, plaži Bonifacio na Korzici i Obali kostura u Namibiji.

Izvor: www.index.hr