• hr
  • en
  • de
  • it

U Dubrovniku svečano otvoreno novih 230 metara obale Luke Gruž

Novih 230 metara operativne obale dubrovačke luke Gruž otvoreno je u srijedu.
Vrijednost radova je 60 milijuna kuna, osiguranih kreditom Europske banke za obnovu i razvoj uz jamstvo Vlade RH, precizirao je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić, koji je vrpcu presjekao zajedno s državnim tajnikom Ministarstva mora i prometa Marijom Babićen i županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem.
Dovršetkom radova, dubrovačka luka dobiva još jedan vez za brodove na kružnim putovanjima - četvrti, a kako je najavio Pavić, s ulaganjem se nastavlja, jer slijedi nova infrastrukturna cjelina, odnosno II faza i izgradnja trajektnih vezova na Batahovini.

U sklopu projekta Batahovina 2 planirana je naime, gradnja dodatnih 400 metara operativne obale na koju bi se izmjestili trajektni vezovi., odnosno kompletan trajektni promet, što bi se trebalo realizirati s ulaganjem od oko 150 milijuna kuna.

U 2012. godini Lučka uprava će kompletirati nužnu projektnu dokumentaciju i ishoditi građevinsku dozvolu, a projekt je kandidiran za financiranje iz fondova Europske unije. Ukoliko se odobri novac iz europskih blagajni nastavak radova u gruškoj luci, odnosno početak II faze na Batahovini bit će 2013. godine, najavio je ravnatelj Lučke uprave - Kristijan Pavić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr