• hr
  • en
  • de
  • it

U Brodosplitu porinuta luksuzna putnička jahta

U Brodosplitu - Brodogradilištu specijalnih objekata danas je porinuta luksuzna putnička jahta, u visokom stupnju dovršenosti, brodu za nautički turizam, ugovorenoj za tvrtku BS Star Shipping Inc. koja je u vlasništvu Brodosplit-Plovidbe d.o.o.
Na porinuću su prisustvovali brojni partneri u gradnji, a Katina Debeljak, kuma broda zaslužna za davanje imena 'Katina' koja je presjekla konop šampanjca i simbolično "porinula" brod u more.
- Ovaj brod je prva novogradnja izgrađena za vlastitu flotu, a sukladno programu restrukturiranja u sektoru brodogradnje od kada je DIV preuzeo tvrtku. Projekt izgradnje ovakvog broda u trenutku krize i za svoju flotu ima pozitivnu ocjenu Europske komisije i Brodosplit će njegovom komercijalizacijom dvostruko profitirati, što će mu dodatno osigurati održivost i svrstati ga među rijetke profitabilne brodograđevne kompanije u svijetu - istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.
Jahta duljine 60 metara na svoje četiri palube u šest VIP kabina prima 12 putnika, o kojima se brine 10 članova posade, a namijenjena je za krstarenje Mediteranom i Karipskim otocima, ali i za oceanska krstarenja, sukladno certifikatima Hrvatskog registra brodova i kodu LY2. Izgrađena je na platformi 'mini-cruisera', trup i nadgrađe su od čelika, a kormilarnica od aluminijske legure.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr