• hr
  • en
  • de
  • it

Turci prodali marine u Sukošanu, Boriku i Zadru

hr

Tragom te vijesti o kojoj se spekuliralo i prije nekoliko mjeseci, kada su počeli pregovori, u Dogus grupi su za portal 057info potvrdili kako je CVC fond, sa sjedištem u Luksemburgu, kupio brend D-Marin.

"Fond CVC VII tvrtke Capital Partners kupio je poslovanje tvrtke D-Marin u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. D- Marin u hrvatskoj uključuje marine koje nose oznaku D-Marin Mandalina, Dalmacija i Borik. Svi menadžerski i operativni timovi D-Marina kao uspješnog vlasnika i operatera marina nastavit će obavljati svoje dosadašnje poslove. Korištenjem CVC-ove međunarodne mreže te prethodnog bogatog iskustva u izgradnji tvrtki diljem svijeta, novi većinski dioničar namjerava stvoriti vodeću globalnu tvrtku za upravljanje premium marinama kroz organski rast i akvizicije. Spomenuti ugovor ne uključuje hotele Dogus grupe u Hrvatskoj" , ističu u svom očitovanju iz turske grupacije.

Izvan ove akvizicije ostale su tri marine u Turskoj koje su početak lanca marina kojima je vlasnik bio D-Marin. Turski investitori su u Hrvatsku ušli upravo preko marine Mandaline, da bi od Zdenka Zrilića 2012. godine kupili Marinu Dalmacija u paketu s Borikom, a onda i paket dionica ACI-a, nacionalnog lanca marina kojeg su svojedobno htjeli u cijelosti preuzeti. Lani u ožujku, Dogus je prodao svoj udjel u ACI-ju od 10,87 posto dionica. Turci su dali i najpovoljniju ponudu za koncesiju nad Marinom Zadar za koju je već četvrtu godinu otvoren natječaj.
Međutim, kriza koja se dogodila u Turskoj dovela je do poremećaja u poslovnom carstvu Ferita Sahenka. Da bi vratili dug nakon devalvacije lire, Dogus grupacija rasprodaje dio imovinu i nalazi nove vlasnike za svoje investicije. Posljednja je bila na uređenju marine Borik, piše portal 057info.

Izvor: www.tportal.hr