• hr
  • en
  • de
  • it

Trogir na listi 10 najboljih TripAdvisora: 'Grad koji oduzima dah'

Trogir je na listi "Trip Advisora", najvećeg svjetskog turističkog portala koji omogućava turistima i putnicima da isplaniraju i rezerviraju savršeni izlet, između deset europskih gradova za koje vjerojatno nikad niste čuli, a oduzimaju dah. Trogir je na spomenutom portalu u društvu s češkim gradom Krumlov, Annecyem i Bonifaciem iz Francuske, Polperrom iz Engleske, Sintrom iz Portugala, Dolceacquaom iz Italije, Hallstattom iz Austrije, Gruyeresom iz Švicarske te Valldemossom iz Španjolske.
Ovo laskavo priznanje komentirao je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović:
- Zar je moguće da postoji netko tko nije čuo za Trogir, ne samo u Europi već i u svijetu. U to ne vjerujem, našalio se. - Poznato mi je da je Trip Advisor putnička stranica koja služi kao glavna info točka provjere prije putovanja. Takva lista gradova temelji se na ocjenama ljudi koji su obišli Trogir. Oni su naš grad preporučili kao takvu destinaciju isključivo zbog toga što je prema sadržaju ponude i prednosti dobio visoku ocjenu i tako se u jednom trenutku svrstao među deset europskih gradova. Ne znači da to možda bude i neki drugi put, ali ovoga puta radi se o izuzetnom priznanju i ponosni smo što su gosti prepoznali niz autentičnosti i dragocjenosti koje im naš grad nudi - istaknuo je Slade-Šilović.
Pitali smo za komentar i turističku djelatnicu Anamariju Latinčić, koju nije iznenadilo što je Trogir na toj listi.
- On to zaslužuje jer je biser na Jadranu. Blizina aerodroma, klima, sam njegov položaj kao i svi oni koji su uključeni u turizam, od privatnih iznajmljivača do hotelijera i ugostitelja. Sve to je pridonijelo da se Trogir našao na toj listi. Međutim, tu titulu ili bolje rečeno priznanje moramo svi skupa održati. Da bismo to postigli potrebna je sinergija ne samo turističkih djelatnika već svih sektora gospodarstva te strateško planiranje. Držim da nam u Trogiru ipak nedostaje vizija te da Grad i svi skupa trebamo ozbiljno poraditi na njoj i definirati gdje želimo da nam Trogir bude za petnaest godina na tom polju. Kad dođemo do saznanja na njemu treba ozbiljno raditi. Uz malo strpljenja i zalaganja rezultati će doći, a titule će se nizati na zadovoljstvo prije svega turista i posjetitelja pa i svih onih koji sudjeluju u turizmu - zaključila je Latinčić.

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/