• hr
  • en
  • de
  • it

Tri nasukana broda ‘Splitske’ prodat će se da pomorci dobiju 2,4 milijuna kuna

Pomorci posrnule "Splitske plovidbe", njih 59, uskoro bi trebali dobiti svoje zaostale plaće jer je Trgovački sud za 25. kolovoza zakazao prodaju brodova "Sveti Duje", "Marul" i "Jadro" na kojima su plovili, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 10,68 milijuna kuna.
Članovi posada svoje zarađene "bušte" nisu dobili po nekoliko mjeseci pa im kompanija duguje nešto više od 2,4 milijuna kuna. Zastupa ih Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH) koji je podmirio troškove pokretanja ovrhe nad polovicom flote kompanije koji uključuju i plaćanje procjenitelja.

Palube pune hipoteka
Početna cijena brodova na dražbi će iznositi pola njihove vrijednosti koju je utvrdio sudski vještak. Tako će se "Sveti Duje", izgrađen 1982. godine, koji je već dva mjeseca vezan u vranjičkom dijelu Sjeverne luke gdje ga čuvaju njegov zapovjednik i nekoliko članova posade, a vrijedan je 3,3 milijuna kuna, ponuditi zainteresiranom kupcu za 1,65 milijuna kuna.
Ako bude više ponuditelja, cijena će mu zasigurno narasti. Od utrženog iznosa će 26 pomoraca koji su na njemu navigavali dobiti 983.206 kuna, a potom je na redu za naplatu Lučka uprava Split koja na tom brodu ima hipoteku "tešku" čak 6 milijuna kuna.
Brod "Marul", star 31 godinu, čija je vrijednost procijenjena na 2,84 milijuna kuna, novog će vlasnika tražiti s početnom cijenom od 1,42 milijuna kuna. Zbog nevažećih plovidbenih isprava već duže vremena se nalazi na mrtvom vezu kod tvornice cementa u Kaštel Sućurcu.
Prodaju "Marula" tražilo je 19 članova njegove posade koji trebaju dobiti 612.370 kuna. Ostatak novca od prodaje trebao bi pripasti hipotekarnim vjerovnicima - Croatia osiguranju i španjolskom "Holcim Tradingu" koji potražuju 280.000 dolara i 1,2 milijuna eura.
Najvrjedniji brod je - najstariji, a riječ je o "Jadru" iz 1967. godine. Procijenjen je na 4,54 milijuna kuna, a nudit će se za 50 posto tog iznosa. Nakon 14 pomoraca kojima će pripasti 818.482 kune, naplatit će se sljednik nekadašnjeg Hrvatskog fonda za privatizaciju koji ima hipoteku tešku oko 160.000 eura.
Splitski brodar je tijekom protekle dvije godine prošao kroz postupak sklapanja predstečajne nagodbe, u kojoj je s vjerovnicima dogovorio način i vrijeme otplate dugova, a koja je u travnju 2015. postala pravomoćna.
U međuvremenu su se "Krka", "Orebić" i "Vranjic", koji su čekali prodaju u staro željezo (da bi se namirio manji dio od 21,47 milijuna kuna duga koji kompanija ima prema Lučkoj upravi Split kao najvećem vjerovniku), nasukali na sjevernoj strani Marjana i u Slatinama.
Nakon sudske blokade preostalih triju brodova, kojima su iz tvornica u Svetom Kaju i Sućurcu prevozili sipki cement u Italiju i Crnu Goru, može se očekivati da "Splitska plovidba" neće moći ispuniti svoje financijske obveze na način koji je bio planiran predstečajnom nagodbom.

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr