• hr
  • en
  • de
  • it

Tragedija na Puntiželi

Tijelo žene u ronilačkom odijelu nađeno je danas na obali poluotoka Puntižela, a pretpostavlja se da je stradala pod motornom jahtom u Fažanskom kanalu.
Utvrđeno je da se radi o njemačkoj državljanki J.K., rođenoj 1998. godine, a nesreća se, prema izjavama očevidaca, dogodila danas nešto poslije 11 sati, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
Kaže se da su djelatnici pulske Kapetnije prema prikupljenim podatcima na obali poluotoka Puntižela nasuprot otočića Kozada našli tijelo žene u ronilačkom odijelu. U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije, kamo je prevezena, ustanovljeno je kako je Njemica preminula zbog teških i smrtonosnih ozljeda i amputacija dijelova tijela.
Kako javlja Glas Istre, maloljetnica je u društvu svog očuha ronila u Fažanskom kanalu, kada je na nju naletio gliser dug 13,68 metara. Djevojka je s očuhom u autokamp navodno došla samo dan ranije, a prilikom ronjenja su propisno imali bovu koja je označavala njihov položaj u moru.
Trojica ronioca specijalnih jedinica PU istarske su tragali po morskom dnu, navodno za dijelom tijela, odnosno rukom koja je uslijed udara jahte odrezana.
Istraga je stoga usmjerena prema motornoj jahti "Con Tici 1" talijanske zastave, duljine 13,68 metara i snage pogonskoga stroja od 330 kW, u vlasništvu L.F. iz Italije, koja je bila u neposrednoj blizini. Istražne radnje provode Županijsko državno odvjetništvo u Puli zajedno s djelatnicima pulske Kapetanije i službenicima Pomorske policije, navodi se u priopćenju.

Izvor: www.index.hr