• hr
  • en
  • de
  • it

Tonči zlatni, Tina srebrna!

Tonči Stipanović obranio je titulu europskog prvaka, a Tina Mihelić je uzela europsko srebro!

Prvi tjedan EP-a za Hrvatsku je prošao sa 100postotnim učinkom, u obje discipline u kojima smo nastupili uzeli smo odličja!

Drugu godinu zaredom Tonči Stipanović je europski prvak.
- Jako sam sretan, nisam točno znao što očekivati, nadao sam se da ću biti u prva tri, međutim uspio sam ponoviti lanjski uspjeh. Od prvog dana išlo je dobro, bili su uvjeti u kojima sam se dobro osjećao. Danas sam na startu plova za odličja odlučio ne riskirati, nisam htio da mi se dogodi prijestup i stoga sam startao malo konzervativnije, međutim bez obzira na to odjedrio sam odlično, naročito prvu krmu, nakon koje sam sve više napredovao i stvarao sve veću prednost i pobijedio. - ispričao je novi/stari europski prvak.
Milan Vujasinović je zauzeo također izvrsno četvrto mjesto, dok je Ivan Taritaš deveti.

Tina Mihelić na pobjedničko postolje se popela treću godinu zaredom! Dvije godine zlatna, ovoga puta srebrna.
- Srebro ne bunim se, bilo je stvarno napeto. Cilj mi je bio osvojiti medalju, čini mi se samo da sam malo preopušteno ušla u regatu, dobila sam dva penala i tu sam izgubila nešto bodova. Da nije bilo tako danas bi u plov za odličja ušla s istim bodovima kao Belgijanka i bilo bi sigurno drugačije. No, medalja je tu oko vrata, treću godinu zaredom! - rekla nam je zadovoljna Tina.

Tina i Tonči su već sutra u Hrvatskoj. Ujutro u 8.30 slijeću u splitsku zračnu luku. Fešta u JK Mornar, matičnom klubu Tončija Stipanovića je sutra navečer, u čuvenom Kutiću, dok Tinin klub, JK Labud, čeka još ishod EP-a za klasu Finn koji se jedri u drugom tjednu Helsinkija. Nadaju se, u potpunosti opravdano, da će imati razloga za dvostruko slavlje, te da će Ivan Kljaković Gašpić, odnedavno član njihovog kluba, donijeti također medalju.

Danas su startali u 49er-i. Pavle Kostov i Petar Cupać su imali šarolik dan, od sredine flote, preko diskvalifikacije radi preuranjenog starta, do pobjede u trećem plovu dana. Nakon tri plova su 19.

Izvor: www.hjs.hr