• hr
  • en
  • de
  • it

Teret s ‘Ane’ će se iskrcati i posadi zaostale plaće spasiti

Brod "Ane", koji je već godinu i pol čvrsto privezan uz dokove Sjeverne luke, prodavat će se na drugoj javnoj dražbi, koja će se održati za oko mjesec i pol, s početnom cijenom od 2,6 milijuna kuna, što je trećina njegove procijenjene vrijednosti.
No, brod će biti "olakšan" za milijun dolara vrijedan teret - 4991 tone građevinskog željeza, koje je do sada otežavalo prodaju. Naime, Trgovački sud je s tvrtkom "Luka" dogovorio da se teret iz "štiva" iskrca i uskladišti na šest mjeseci, ali da taj posao ne ide na trošak sudskog postupka. 
Time je sud osigurao da više novca od prodaje vremešnog broda ostane za isplatu dugovanja koja kompanija "Fractal Shipping" ima prema 28 pomoraca koji su pokrenuli ovrhu.

Dizalice u pogonu
Na prvoj dražbi, održanoj 25. kolovoza, na kojoj se brod prodavao za 3,9 milijuna kuna, što je polovina njegove procijenjene vrijednosti, nije bilo zainteresiranih kupaca, a na što je, prema riječima suca, zasigurno utjecao problem s teretom.
Kako se tada moglo čuti, kada bi sud donio odluku da brod oslobodi tereta, troškovi iskrcaja i skladištenja ušli bi u troškove postupka koji se moraju podmiriti prije potraživanja članova posade. Tako bi skladištenje željeza, koje bi za šestomjesečno razdoblje stajalo oko 100.000 dolara, "pojelo" velik dio novca.
U međuvremenu je Nikša Giovanelli, vlasnik "Ane", od suda zatražio da mu preda građevinsko željezo za koje je našao kupca, tvrtku "FerroKeš" iz Mostara u BiH, da bi prodajom namirio svoje potraživanje od 825.000 eura, na koliko je on procijenio čuvanje tereta u brodskim skladištima.
Sud je to odbio jer teret može predati samo vlasniku ili pošiljatelju željeza, smatrajući dvojbenim Giovanellijevo pravo da kao prijevoznik koji nikad nije došao do luke iskrcaja u Alžiru proda teret kako bi naplatio troškove čuvanja.
Nakon dogovora s Draganom Žanetićem, direktorom "Luke", a budući da je teret prije ukrcaja na "Anu" bio u skladištu te tvrtke i da se brod nalazi na njezinu koncesijskom području, sud je naložio da se željezo iskrca i vrati u skladište na rok od šest mjeseci - za sada bez naknade. "Luka" je dobila ovlasti da preuzme teret i proda ga, te time naplati troškove skladištenja i ostatak novca uplati na sudski račun, ali tek ako se vlasnik željeza ne javi kako bi ga preuzeo i podmirio troškove.
- Iskrcaj tereta obavlja se na trošak tereta, a ne na trošak broda. "Luka" će iskrcati teret s "Ane" i uskladištiti ga, a ako se u roku šest mjeseci ne javi vlasnik i ne pokrije troškove, onda će lučka tvrtka moći prodati željezo i naplatiti svoje troškove.
Za nas je to puno povoljnija opcija jer bi se u suprotnom umanjila svota za isplatu pomoraca. Naš odvjetnik prati postupak i ako bude trebalo, zatražit ćemo da se zbog izmijenjenih okolnosti ponovi prva dražba s početnom cijenom, koja bi iznosila 50 posto procijenjene vrijednosti broda.
Naime, s još nižom početnom cijenom, kakva je predviđena za drugi pokušaj prodaje "Ane", bila bi upitna puna isplata pomoraca - kaže Neven Melvan, voditelj splitskog ureda Sindikata pomoraca Hrvatske.

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/