• hr
  • en
  • de
  • it

Talijani ulovili najviše ribe štapom s usidrene brodice

Proglašenjem pobjednika u rogozničkoj Marini Frapa zatvoreno je Osmo svjetsko klupsko natjecanje u ribolovu štapom s usidrene brodice. Talijanskom klubu Lanza Emiliana Tubertini iz Livorna, veliki pobjednički pehar uručio je predsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru Đuro Marinović. Drugo mjesto također je zauzeo talijanski klub, Lin Genova, a osvajanjem trećeg mjesta hrvatske boje uspješno je obranio ŠRD "Zubatac" iz Zadra.
Talijani su bili najbrojniji s pet prijavljenih klubova, Hrvatsku je, osim "Zubaca" iz Zadra, predstavljalo i domaće Športsko ribolovno društvo "Gof", a nastupili su još klubovi iz Belgije, Crne Gore, Španjolske, Italije i Slovenije. Pokrovitelji natjecanja bili su Općina Rogoznica i Turistička zajednica, natjecanje je organiziralo rogoznički ŠRD "Gof", a Marina Frapa bila je mjesto gdje se odvijao popratni zabavni program, mjerenje ulova, dodjela nagrada i završna večer.
Inače, predsjednik HSŠRM-a Đuro Marinović posebne nagrade još je uručio glavnom sucu natjecanja Venciju Kraljeviću i predsjedniku ŠRD-a "Gof" Sretenu Begi, a za izvrsnu organizaciju povjerenik natjecanja, Belgijac Rony De Ranter, plakete je uručio rogozničkoj načelnici Sandri Jakelić i predstavnicima ŠRD-a "Gof" Toniju Periću i Sretenu Begi.
- Najveći je to sporstki događaj ikad održan u Rogoznici i izvrsna turistička razglednica. Svojim povijesnim, tradicijskim vrijednostima i dugogodišnjom ribarskom tradicijom, Rogoznica i jest prava destinacija za sportska natjecanja vezana uz more i ribolov - rekla je rogoznička načelnica Sandra Jakelić.
Potvrdio je to i kapetan pobjedničke ekipe Marko Volpi iz Livorna.
- Rogoznica je prelijepa, more je kristalno čisto i puno najkvalitetnije ribe. Ljudi su ljubazni, a hrana odlična. Već ovog ljeta s obitelji dolazimo na odmor u Rogoznicu - kaže kapetan Volpi.
Svi natjecatelji oduševljeni su prirodnim ljepotama Šibensko-kninske županije i morskim specijalitetima koje su za njih pripremili odlični rogoznički ugostitelji.
- Ništa u organizaciji nismo prepustiti slučaju. Našim gostima osigurali smo izvrsne uvjete za udičarenje, za trenutke odmora vodili smo ih na izlete, posjetili smo i Nacionalni park Krka, a pobliže smo ih upoznali i s našim običajima i kulturnom baštinom. Organizacijom svjetskog natjecanja svjetski smo proslavili i dvadesetu obljetnicu "Gofa" - zaključio je zadovoljno predsjednik "Gofa" Sreten Bego.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr