• hr
  • en
  • de
  • it

Svaka soba će imati bazen na terasi

Krajem listopada u Rovinju kreće u realizaciju jedna od najvećih turističkih investicija od osamostaljenja Hrvatske. Uklonit će se stari hotel Park, a na njegovom mjestu će niknuti superluksuzni hotel s 5+ zvjezdica. Investitor je Adris grupa, odnosno njen turistički lanac Maistra, a ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 600 milijuna kuna.

Tehnička vlada Tihomira Oreškovića izgradnju novog rovinjskog hotela uvrstila je u srijedu na popis državi strateški važnih investicija, što bi trebalo ubrzati donošenje dozvola te olakšati komunikaciju s lokalnim i državnim institucijama.
Iz Adrisa zasad na kapaljku daju podatke o novom hotelu, pravdajući se kako još nije sve definirano. Lokalni mediji pak tvrde, pozivajući se na neslužbene izvore iz najviših hotelijerskih krugova, da će novi Park nadmašiti dosadašnju Adrisovu perjanicu - hotel Lone.
Novi hotel će imati ukupno 209 smještajnih jedinica (193 sobe i 20 luksuznih apartmana). Većina soba je s pogledom na more i staru gradsku jezgru Rovinja, a imat će i male privatne bazene na terasi. Uz to, hotel će nuditi brojne druge luksuzne sadržaje i usluge, poput različitih wellness i spa usluga, brojne vanjske i unutarnje bazene, kongresnu ponudu...
'Vrijednost investicije od gotovo 600 milijuna kuna obuhvaća izgradnju hotela, ali i uređenje šetnice, prilaznih cesta te hortikulturnog uređenja cijele zone. Novi hotel zaposlit će stotinjak zaposlenika. Napominjemo da su i na ovom projektu angažirani ponajbolji naši i svjetski arhitekti i dizajneri', rečeno je za tportal iz Adris grupe.
Otvorenjem novog hotela Park, koje je planirano za 2018. godinu, Adris će završiti uređenje svoje ekskluzivne zone Monte Mulini u kojoj se nalaze hoteli Eden, Park, Lone i Monte Mulini.
U narednom pak trogodišnjem razdoblju planiraju investirati još 1,6 milijardi kuna. Cilj im je da više od 90 posto smještajnih kapaciteta bude u kategoriji četiri i 5+ zvjezdica, čime žele privući goste više platežne moći.
Uz ulaganja u Istri, Adris razmatra mogućnost ulaganja u druga odredišta, posebno Zagreb i Split.
U Splitu su preuzeli petinu hotela Marjan otkupom potraživanja. Adris je otkupio potraživanja od 72 radnika, a žele preuzeti cijeli hotel koji je prije bio u vlasništvu Željka Keruma.
Adrisova turistička kompanija Maistra završila je lanjsku godinu s više od 882 milijuna kuna prihoda te neto dobiti od 102 milijuna kuna. Trenutačno zapošljava 1.434 osobe, a portfelj im se nakon otvaranja Amarina u kolovozu ove godine u Rovinju sastoji od 12 hotela, osam naselja, šest kampova i više od 12.000 smještajnih jedinica.

Izvor: www.tportal.hr 

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Biograd Boat Show 2019. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16-20/02/2019
  •   10-13/10/2019
  •   17-20/10/2019

E-mail adresa:

Fotogalerija

Sitemap Top