• hr
  • en
  • de
  • it

Stravična pomorska nesreća kod Primoštena

Horvatinčić gliserom udario u jedrilicu, poginulo dvoje ljudi

Poznati zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić upravljao je gliserom koji se sudario s jedrilicom pod talijanskom zastavom. U stravičnoj morskoj nesreći poginulo je dvoje ljudi koji su se nalazili na jedrilici.

Kako je za Danas.hr kazala glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor, policija je dojavu o sudaru zaprimila oko podneva.

Oko 14.30 sati stiglo je policijsko priopćenje kako su u moru kod Primoštena pronađena dva mrtva tijela. Pronašli su policijski ronioci.

Riječ je o muškarcu i ženi, talijanskim državljanima, čija tijela još nisu identificirana.

Nesretnici su bili na jedrilici koja je plovila pod talijanskom zastavom.

Jahtom koja je sudjelovala u pomorskoj nesreći kod Maslinovika upravljao je zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić, potvrdila je šibenska policija.

S njim je u društvu bila 35-godišnja A.Đ. iz Zagreba. Ni jedno ni drugo u nesreći nisu ozlijeđeni.

Pretpostavljamo da nam se upravo ona javila na mobitel gospodina Horvatinčića te nam je uznemirenim glasom rekla 'kako se on trenutno ne može javiti'.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćili su da je u sudaru sudjelovala motorna jahta koja plovi pod hrvatskom zastavom Santa Marina duga 12 metara, a da je talijanska jedrilica Santa Pazienza također duga 12 metara, te da se pomorska tragedija dogodila 2 nautičke milje južno od Primoštena.

Izvor: www.net.hr