• hr
  • en
  • de
  • it

Stigli prvi otkazi turističkih rezervacija na Jadranu!

Nije prošlo niti 48 sati od kada je veliki val izbjeglica i imigranata krenuo prema Hrvatskoj, a turističkim agencijama počeli su stizati prvi otkazi rezervacija za dolazak na Jadran!
Dogodilo se to u četvrtak navečer kada su poslovni partneri iz Skandinavije javili kako je deset osoba otkazalo svoj odmor u drugoj polovici rujna na Makarskoj rivijeri.
Radi se o avio-gostima koji su puno ranije rezervirali svoj dolazak, pa iako u turističkim agencijama i tour-operatorima kojima telefoni neprestano zvone, ne žele stvarati dodatne probleme takvim informacijama koje bi najradije sačuvali od javnosti, činjenica je ipak da je veliki nemir ušao u poslovni segment turizma koji strahuje od posljedica najnovijih događanja.
Hrvatska je, naime, posljednjih dana udarna medijska vijest, a slike kolona sa tisućama izbjeglica, gužvi i prepunih vlakova koji ulaze u našu zemlju nipošto nisu dobrodošle turističkoj slici Hrvatske.
Ne treba zaboraviti kako se sve to događa u trenutku kada se u Hrvatskoj odmara oko pola milijuna turista koji uživaju u babljem ljetu.....

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr