• hr
  • en
  • de
  • it

Startala 3. Regata tisuću otoka

Točno u podne ispred Rijeke je startala 3. Regata tisuću otoka. Na startu je bilo 20 jedrilica iz 13 zemalja kojima će se u povratku u drugoj etapi pridružiti još jedna jedrilica iz Crne Gore. Jutro je u Rijeci dočekalo buru, a pri izlasku na poziciju starta jedrilice su se pripremale za jaki vjetar.
Međutim, zadnji sat do starta vjetar je prvo oslabio a onda počeo mijenjati smjer i gotovo da nije bilo smjera iz kojeg nije puhao. Start su tako obilježile neobične situacije u kojima je izgledalo da svaka jedrilica ima svoj privatni vjetar iz različitog smjera i trebalo je dosta strpljenja do obilaska privjetrinske oznake neposredno ispred riječkog lukobrana.
Odmah nakon okreta oznake jedrilice su polako hvatale prve nalete bure i znatno ubrzale prema Krku. Posebno je zanimljivo pratiti trenutne pozicije putem GPS/GSM sustava praćenja na internetu, ali i prvi puta poredak po korigiranom vremenu tijekom regate na web stranicama www.thousandislandsrace.com. Nakon prva 4 sata regata je prilično izjednačena po korigiranim vremenima sa stalnim izmjenama u poretku, a pred jedriličarima je uzbudljiva noć uz prognozu koja najavljuje buru većim dijelom kursa te će biti zanimljivo pratiti hoće li ove godine biti oboren rekord u realnom jedrenom vremenu prve etape od 28:41:06 sati.

Izvor: http://www.scor.hr