• hr
  • en
  • de
  • it

Srebrna strijela na moru

 

Mercedes Benz je poznat po luksuznim automobilima, ali cijenjena autokompanija stoji i iza dizajna jedne od najiščekivanijih jahti koja je upravo predstavljena na ovogodišnjem sajmu nautike u Monacu.

Njemački proizvođač automobila u srijedu je predstavio jahtu Arrow460-Grandturismo, dizajnersko remek-djelo futurističkog izgleda čija će početna cijena iznositi 1,7 milijuna američkih dolara. Kompanija je prvi put prikazala koncept ovog plovila još 2012. godine, ali je kasnije zajedno s tvrtkom Silver Arrows.
Dvije tvrtke će zajedničkim snagama proizvesti samo 10 jahti Edition 1 modela te planiraju prodati samo jedan primjerak u svaku državu, što će ovo luksuzno plovilo učiniti ekstremno rijetkom pojavom. Jahta će biti duga 14 metara, ali svoju veličinu će itekako nadoknaditi luksuzom i dizajnom u kojem će moći uživati 10 ljudi.
Motori snage 960 konja omogućit će plovilu brzinu od 40 čvorova. Prvi primjerci bit će dostavljeni vlasnicima u drugoj polovici 2017. Jahta je već dobila nadimak "srebrna strijela na moru", prema Mercedesovom legendarnom trkaćem automobilu "srebrna strijela" izgrađenom još 1930-ih.

Izvor: www.net.hr