• hr
  • en
  • de
  • it

Splitska Lučka uprava: Putnici, trajektni vezovi imaju nove brojeve

Ma čekaj, kako ovo piše da se plovi s veza 25, a trajekt mi eno stoji na vezu 28?! Ma šta je sad ovo, zakasnit ćemo, tko će čekat idući po ovoj sparini - samo je jedan od komentara koje smo čuli od putnika na trajektnoj liniji za Rogač.
Promjena broja vezova u Gradskoj luci nakratko je zbunila redovite putnike koji dobro poznaju svaki kantun u portu, no Milan Blaževski, ravnatelj Lučke uprave, brzo nam je objasnio u čemu je stvar.
- Baš kako smo prethodno najavljivali, a sve sukladno pravilniku o redu u luci, promijenili smo numeraciju vezova s obzirom na investicije i usklađivanje s novim izgledom obale. U luci sada imamo 25 vezova, a kada dovršimo vanjske vezove dobit ćemo i 26. i 27. I luka i naše usluge tako će biti bolji i kvalitetniji - potvrdio nam je Blaževski i dodao kako su sve oznake i oglasne ploče usklađene s novonastalim promjenama.
Dakle, informacije koje će dobro doći svim putnicima su da nekadašnji vez 26 sada ima broj 23, vez 27 postao je 24, a posljednji, vez 28 nosi oznaku s brojem 25.
No, u trajektnoj luci ima još novosti. Već u ranim jutarnjim satima u središnjem bazenu postavljen je ponton novog pristaništa za hidroavione, potom i tri montažna objekta od 15 četvornih metara namijenjena za prodaju karata, a danas se očekuju i pasarele, pa bi se svi radovi trebali, u skladu s najavama iz "European Coastal Airlinesa", dovršiti do kraja tjedna.
Uz ponton dug 31 metar od 1. kolovoza privezivat će se dva hidroaviona, a prvi letovi ovise o dozvoli koju kompanija očekuje od Agencije za civilno zrakoplovstvo. 

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/