• hr
  • en
  • de
  • it

Split u iščekivanju američkog nosača aviona s 5000 mornara!

Američka ratna tvrđava, nuklearni nosač zrakoplova "Harry S. Truman", uplovit će sutra u Splitski kanal. 5.000 mornara koliko ih boravi na njemu, dokopat će se kopna, a splićani njihovih dolara. Naravno, kad su mornari u pitanju slastičari nisu oni koji će na njima zaraditi.
Ako ništa, kućice su spremne za navalu američkih vojnika koji stižu Splitu na najmoćnijem vojnom brodu i ponosu američke mornarice.
"Jako smo uzbuđeni, ubrzano učimo engleski tu po kućicama i malo smo prilagodili glazbeni program", kazao je Petar Trivia, ugostitelj.
"Mi ćemo ih spremno dočekati sa domaćim specijalitetima pravim dalmatinskim, bakalara na bjanko to sigurno nisu dosad nikad provali", dodaje Ante Bradarić, ugostitelj.
Iskusni ugostitelji znaju da američkom gostu treba ugoditi svime što ih podsjeća na domovinu.
"Iskustvo nam je dosad pokazalo da vojnici i američka mornarica vole tradicionalne koktele", kazao je Jure Vojković, koktel majstor.
Hoće li se mornari zadovoljiti samo dobrom hranom i pićem ili će tražiti i usluge noćnih dama? Na to prvi čovjek Splita jasno poručuje.
"Mornari mogu tražiti što hoće, mi ćemo pružiti što možemo po zakonu i što mislimo da je primjereno, a mornari k'o mornari, prilagodit će se", izjavio je Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita.
Mišljenja o mogućoj najezdi eskort dama u Split, za pet dana boravka američkog vojnog broda, su podijeljenja.
"Itekako, Amerikanci su poznati po tome gdje god idu da žele iskušati lokalni talent", kaže Danijel.
"Mi njih hoćemo, nemojte me krivo shvatiti. Mi smo dobre i pristojne djevojke za pristojne dečke, a za te prostitutke to ne znam nisam ih upoznala", kazala je Dolores.
Neke ipak više uznemirava sigurnosni aspekt dolaska američke ratne tvrđave.
"Mislim da će naše službe koje su među boljima, a i njihove službe da će sve biti u redu", dodaje Baldasar.
Splitski kanal već će sutra poprimiti drukčiju vizuru kada se usidri golemi nosač zrakoplova s 5000 vojnika željnih dobre zabave.

Izvor: http://www.vijesti.rtl.hr