• hr
  • en
  • de
  • it

Škver: Ne odustajemo od kupovine Jadroplova

Nakon što je neuspjehom završio još jedan pokušaj države da proda "Jadroplov", oglasili su se priopćenjem iz Uprave "Brodosplita", koji je također dao ponudu za kupnju brodarske kompanije.
Na koncu, ponuda je odbijena bez detaljnog obrazloženja javnosti, ali čini se i bez puno riječi upućenih brodogradilištu kao potencijalnom privatnom vlasniku "Jadroplova". Kako poručuju iz škverskog poslovodstva, neki ključni ugovori "Jadroplova" prilikom dubinskog snimanja tvrtke nisu im dani na uvid.
- Ponudili smo sve traženo natječajem, a to su, među ostalim, bili cijena za 70 posto dionica koja je bila viša od oglašene (150 milijuna kuna, op.a.), realizaciju predviđenih investicija, budući razvoj kompanije jačanjem i povećanjem flote, zadržavanje hrvatskih pomoraca, zadržavanje djelatnosti i sjedišta u Splitu...
Tražili smo uvid u neke ugovore koji bitno utječu na buduće poslovanje "Jadroplova", ali to nam nije bilo omogućeno pod izlikom poslovne tajne. Onemogućavanjem uvida u pojedine ugovore tijekom dubinskog snimanja, a za koje kao ponuditelj ocjenjujemo da bi bitno utjecali na analizu, tražili smo od prodavatelja (CERP, op.a.) da nam se to naknadno omogući. Dobivali smo uvijek isti odgovor da je to poslovna tajna - poručuju iz "Brodosplita", koji će poslati novu ponudu za kupnju većinskog državnog udjela u "Jadroplovu".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr