• hr
  • en
  • de
  • it

Sidrište Brgulje: Čekaju se megajahte

Uz pomoć dizalice i platforme ovih je dana na dno brguljske vale na dubinu od oko 20 metara spušten betonski blok težak oko 22 tone.

Ubuduće će ovaj vez, sidrište kojem je koncesionar Poljoprivredna zadruga - Brgulje, moći koristiti i veća plovila poput megajahte. Na ovaj se potez odlučio koncesionar zato što je iz godine u godinu sve veći broj uplovljenja na sidrište velikih megajahti.

Ako se ukaže potreba, koncesionar će razmotriti pitanje mogućeg postavljanja još nekoliko ovako velikih blokova u okviru zadane koncesijske površine.

Naime, Brguljska vala jedno je od najsigurnijih uređenih sidrišta na ovome dijelu zadarskog otočja pa i šire. Vrlo je dobro zaklonište od svih vjetrova. Nautičari su i inače vrlo zadovoljni pružanjem usluga. Tako se, primjerice, redovno odvozi smeće s plovila, a prema potrebi nautičari mogu koristiti i manje količine vode. Pružena im je mogućnost i korištenja struje za najnužnije potrebe (punjenje akumulatora i sl.). Nautičari rado koriste, dolaskom na kopno, informativni punkt i tuš kabine.

Na usluzi su im trgovina i restoran iako zasad nema većeg broja nautičara. Upravitelj zadruge, koncesionara ovoga sidrišta Branko Šimin, rekao je da je ovo "zatišje pred buru" i da se nada da će sve kapacitete, njih oko osamdesetak plutača - sidrišta, sve bove, uskoro zauzeti domaći i strani nautičari.

Izvor: www.zadarskilist.hr