• hr
  • en
  • de
  • it

S.O.S. za korčulansku obalu

Za uređenje obale na Putu sv.Nikole u Korčuli, Grad Korčula iz proračuna izdvaja oko 200 000 kuna, a radove izvodi dubrovačka građevna tvrtka Medius d.o.o. Očekuje se da će radovi biti završeni u drugoj polovici lipnja.
- Ovo nije uljepšavanje, nego interventna sanacija - kaže korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris. Već godinama je obala na Putu svetog Nikole naša gradska sramota, kaže gradonačelnik, uz napomenu da Grad za sada nema sredstava da bi napravio cijelu rekonstrukciju,ali će se do početka ljetne turističke sezone učiniti barem interventni radovi, kako se stanje rušenja ne bi pogoršalo. Svjesni smo da je stanje obale u sv. Nikoli postalo sigurnosno pitanje. Znamo da se u ljetnom periodu sugrađani kupaju, a brojni turisti šetaju ili s klupa gledaju stari grad i sramotu ispred sebe, dodaje Andrija Fabris.
Hitna sanacija ne iziskuje veći trošak, a sanacijom mola može dio obale dovesti u zadovoljavajuće stanje, koliko s funkcionalne i sigurnosne strane, toliko dijelom i izgledom.
Postoji dugoročni plan uređenja cijele rive na Putu sv. Nikole, čija je šetnica najatraktivnija u Korčuli. Privremena sanacija omogućit će više vremena za konačnu odluku o daljnjoj funkciji cijele obale, kaže gradonačelnik Korčule. Za taj će se projekt pozvati eminentni arhitekti koji bi dali rješenje uređenja rive od staroga grada do buduće šetnice u luci za velike brodove na zapadnom dijelu grada do trajektnog pristaništa na istočnoj strani.

Izvor: http://dubrovacki.hr/