• hr
  • en
  • de
  • it

Rusi će vize za Hrvatsku preuzimati na aerodromu

Ministar turizma Anton Kliman danas će se sastati s Anwarom Azimovom, veleposlanikom Ruske Federacije u Hrvatskoj, kojem će ministar između ostalog predstaviti i nove mjere kojima Hrvatska kani pojačati promet s ruskog tržišta u 2016. godini, doznaje Poslovni dnevnik.
Jedna od najvažnijih mjera koju Hrvatska planira uvesti je jednostavnije izdavanje viza za ruske turiste, a ideja je da se vize izdaju na aerodromima, kako je to ovih dana potvrdio Kliman. Na današnjem sastanku mogla bi se razjasniti i izjava ruskog veleposlanika, koji je prošlog tjedna prilkom posjeta Rijeci ustvrdio da u hrvatskom Ministarstvu turizma ne priželjkuju rast s ruskog tržišta. Azimov je naime najavio da ove sezone na Jadran planira doći oko 300 tisuća ruskh turista, što bi bilo gotovo trostruko više nego lani, odnosno duplo više nego u 2014.
"Kad sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisuća Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisuća, kazao je Azimov prema pisanju Novog lista. Iz Ministarstva su poručili kako ne znaju o kuda dolaze Azimove informacije te da uzevši u obzir napore ministarstva te promotivne aktivnosti je očito kako je š cilj upravo privlačenje turista iz Rusije u Hrvatsku.

Izvor: www.novilist.hr