• hr
  • en
  • de
  • it

Rozariada - Viganjske igre

I ove godine u Vignju i okolici, na poluotoku Pelješcu, u periodu od 29. 9. do 4. 10. održati će se viganjske igre - Rozariada - natjecanje u adrenalinskim, outdoor i tradicijskim sportovima. Ovogodišnja Rozariada spoj je adrenalina, tradicije i dobre zabave.
Uz adrenalinske i outdoor sportove novijih generacija, windsurfing, SUP-u, biciklizam, treking, organizator je priredio natjecanja u nogometu, stolnom tenisu, ali i tradicijskom sportovima poput bućanja, streličarstva, ribarenja, te turnir u briškuli i trešeti.
Otvaranje će se organizirati na igralištu SRC Ante Kosić uz prezentaciju programa, te nogometne utakmice dječjeg uzrasta, dok će se kasnije u prostorijama Kuventa organizirati gastronomska fešta "Viganjska trpeza" na kojoj će se predstaviti svi ugostiteljski objekti Vignja i okolice.
Vrhunac Rozariade bit će u subotu kad će biti finale u streličarstvu, malom nogometu i bućama, a istog dana biti će biciklističke i treking utrke. Za bicikliste, organizator je pripremio dvije staze; Donja Nakovana - Viganj i Jurjević/Orebić - Viganj.
Trekeri će se također imati prilike iskušati na dvije utrke, na lakšoj će osvojiti "grad Nakovan", dok će na težoj, osvojiti vrh "Pelišca", Sv. Iliju.
Cijeli program možete pogledati OVDJE

Izvor: http://www.adrenalin.hr